La RFEDI reitera la seva preocupació per la situació de pandèmia que estem vivint que requereix de la major responsabilitat de totes les institucions de el país entre les que s’inclou aquesta Federació. En aquest sentit, la RFEDI vol manifestar la seva màxima solidaritat amb la dramàtica situació que està vivint la societat amb la crisi del COVID-19, especialment amb els que més ho estiguin patint, i enviar un missatge amb gran afecte i afecte a les famílies de els més afectats i tots aquells professionals que estan en primera línia fent front a la pandèmia.

Davant d’aquesta situació excepcional, la prioritat de la RFEDI és i serà, vetllar, en primer lloc, per la salut de tots els ciutadans i, en el nostre cas particular, pels diferents estaments: esportistes, tècnics, delegats tècnics / jutges, forces armades i clubs, a més de tot el personal de la federació. En segon lloc, garantir el compliment de les regles que permetin uns resultats esportius justos, equitatius i d’acord amb els valors de l’esport.

Des de la RFEDI i conjuntament amb les forces armades volem contribuir a la demostració de responsabilitat, compromís i civisme de tota la família de l’esport espanyol des de l’inici d’aquesta emergència per sumar esforços de forma decisiva a superar aquesta situació el més aviat possible.

Després de la reunió mantinguda de forma telemàtica per la Real Federación Española De Deportes de Invierno (RFEDI) amb la majoria dels presidents de les forces armades aquest divendres 27 de març, s’han presentat les següents mesures:

1- En l’àmbit de la salut.
La RFEDI s’acorda la cancel·lació de totes les competicions esportives oficials i només autoritzarà la represa de les mateixes, en el moment en què les autoritats sanitàries i esportives de país considerin que ja no hi ha un risc per a la salut dels esportistes i aquests estiguin en condicions físiques i esportives per poder reiniciar la competició.

2- En l’àmbit de les classificacions i resultats esportius.
Sent conscients que els resultats esportius són la raó de ser de tota activitat competitiva, des del punt de vista esportiu i social, la RFEDI ha adoptat una sèrie de decisions en base al que reglamentats per a cadascuna de les competicions i copes, que permeten tallar incerteses sobre els resultats i classificacions de les mateixes. Resolent per tant que:

A. Copes d’Espanya:
ESQUÍ ALPÍ:
Copa d’Espanya Ciutadans, queda deserta en la temporada 2019-2020.
Copa d’Espanya Màster, queda deserta en la temporada 2019-2020.
Copa d’Espanya U14-U16, s’utilitzarà la classificació a data d’2020.03.14 per determinar els resultats finals. *

SNOWBOARD:
Copa d’Espanya Movistar, s’utilitzarà la classificació a data d’2020.03.14 per determinar els resultats finals. *
 
FREESTYLE SKI:
Copa d’Espanya Movistar, s’utilitzarà la classificació a data d’2020.03.14 per determinar els resultats finals. *

ESQUÍ DE FONS:
Copa d’Espanya d’Esquí de Fons, s’utilitzarà la classificació a data d’2020.03.14 per determinar els resultats finals. *

MUSHING:
Copa d’Espanya de Múixing sobre Terra, ja obtinguda la classificació final i conclosa prèviament.
 
B. Campionats d’Espanya:
Tots aquells que van quedar per realitzar-se, queden cancel·lats.

* El lliurament de premis de les Copes d’Espanya es realitzarà en un lloc a determinar un cop finalitzi l’estat d’alarma.