Els amics de Meteo Pirineus expliquen en el seu darrer comunicat que el fred, la tramuntana, el torb i les gelades tornen i de quina manera, unes quantes jornades per acomiadar l’hivern astronòmic, ja que dissabte entrem a la primavera, però amb un panorama hivernal!

La neu torna al Pirineu i a totes les cotes com ja fa dies que anunciem, però tornem a insistir que seran nevades moderades al vessant nord i tindrem situació trampolí, el vessant sud del Pirineu ben poca cosa i alguns ruixats al Prepirineu, així que Pirineu més blanc sí, però no tindrem cap situació que ens porti un tou de neu nova. Cap de setmana ventós, fred i alguna nevadeta al vessant nord.

Divendres 19 de febrer: Arriba el màxim de la bossa d’aire fred, que ens portarà un brusc descens de temperatura, amb ambient de cru hivern, amb temperatures per sota dels -10ºC a alta muntanya tota la jornada i fortes ventades, que farà una situació de perill, no es recomana anar a alta muntanya!

A part del vent, el torb i el fred, tindrem acusada inestabilitat que portarà durant tota la jornada nevades moderades al vessant nord del Pirineu i Pirineu axial i a totes les cotes. A la resta del Pirineu i Prepirineu, arribarà a estones la borrufa del nord, que alternarà amb estones de clarianes. A la tarda algunes nuvolades, més probables al Prepirineu, podran donar algun ruixat de neu més important en aquestes àrees. Insistim que ara per ara al vessant sud del Pirineu, especialment Jussà, Alt Urgell, sud Sobirà i Cerdanya, ben poca cosa sembla.

Dissabte 20 de març: Arriba la primavera astronòmica! Jornada molt més tranquil·la, tot i que probablement tindrem el pic de fred, amb ambient molt fred tota la jornada, tot i que el sol serà el protagonista a la majoria del Pirineu. Núvols al vessant nord i algunes estones amb nevades febles, a qualsevol cota.
Al matí vent fort, però a la tarda tornarà a ser molt fort del nord a cotes altes, torb molt perillós, no es recomana fer alta muntanya.

Diumenge 21 de març: L’ambient continuarà d’hivern tot i que al migdia ja es recupera uns quants graus. Allà on el vent encalmi durant la nit, les glaçades seran fortes. A alta muntanya continua tota la jornada les fortes ventades de tramuntana i el torb.