Marcada en vermell en el calendari de molts clubs per la seva història i transcendència, la Molina va acollir, el passat cap de setmana, el 39è Derby Internacional CIT – Memorial Iu Vidal, que en paral·lel va decidir els campions d’Espanya d’aquesta categoria. Una competició que es va poder seguir en directe mitjançant el servei de Live Timing de la FCEH, ja sigui a l’App o a la pàgina web, tal com informa la FCEH.

Prop de complir 40 anys d’història, l’edició 2020 va ser especialment emotiva; en tot moment va estar molt present el record del jove corredor català Iu Vidal, que ens va deixar el passat mes de desembre. Un sentit homenatge que van realitzar conjuntament clubs i corredors i que va encapçalar La Molina Club d’Esports (LMCE), organitzadors de la prova i, precisament, club on pertanyia l’Iu. 

Així doncs, la competició va arrencar dissabte amb la disputa del Gegant. En categoria femenina, Silvia Vila (CANMC) va emportar-se la victòria absoluta amb poc més de dos segons de marge respecte a Arrieta Rodríguez (CEVA) i Sara Muro (Mayen).

En homes, Ty Acosta (ECAP) va sortir-ne vencedor, poc més de dues dècimes més ràpid que el corredor francès Lucas Dessandier (SC Puymorens). A un segon del campió va completar el podi el també andorrà Roger Bartumeu (PCGR).

Pel que fa al Campionat d’Espanya, Silvia Vila i Ricard Ortega (LMCE), quart classificat en la prova, van ser els corredors que van pujar a l’esglaó més alt del podi.

L’endemà, els participants van fer saltar espurnes a l’estadi Solell, escenari de l’Eslàlom. En dones, Arrieta Rodríguez es va fer, aquest cop sí, amb la victòria absoluta per davant de Noelia Gasienica (Jaca) i d’Arianna Vilar (MLEC).

En homes, Ricard Ortega va ser el més ràpid amb un triomf ajustat sobre el francès Arthur Maziere (CCOPL Pra Loup). Va ser tercer el català de l’equip RFEDI Jordi Triulzi (LMCE), a un segon i mig d’Ortega.

En aquest cas, Gasienica i Ortega van alçar-se amb el títol de campions d’Espanya CIT. A més, la corredora de l’equip de tecnificació FCEH, Arianna Vilar, també va pujar al podi com a segona classificada en categoria U18, mentre que el seu company d’equip FCEH, Jordi Beascoechea, va fer el mateix com a tercer classificat de la categoria U21.