Tot i que en temps de pandèmia pot ser que res ens resulti imprescindible més enllà d’estar sa, tenir il·lusions segueix sent un dels bàsics fonamentals per tirar endavant i projectar el nostre futur. Un somni molt especial i al nostre abast després del confinament és viure la màgia dels circs del Pirineu francès i allotjar-se en una rulot d’època com les que llueixen entre d’altres, la companyia de Circ Raluy (www.lespyrénées.net / #quantotpassi).

“L’home té il·lusions com ales, l’ocell. Això és el que el sosté” deia el filòsof, matemàtic i físic francès, Blaise Pascal. Els circs de Gavarnie, Estaubé i Troumouse són alguns dels cims amb més possibilitats de poder coronar aviat donat que són econòmics, respiren aire pur i estan prop de casa.

La fascinació dels circs glacials

Tot comença a Luz-Saint-Sauveur, al cor dels Pirineus francesos. On, a només 30 minuts d’aquí neixen els grans paisatges naturals, Patrimoni mundial de la UNESCO des de 1997: Gavarnie, Troumouse i Estaubé. Aquestes depressions en format d’amfiteatre i produïdes per les erosions glacial en el moment del sorgiment de les valls del Pirineu francès, et deixaran sense alè.

Gavarnie, Troumouse i Estaubé

Al costat de la frontera franco-espanyola s’alça l’espectacular circ de Gavarnie amb els seus tres mil de pedra calcaria i salts d’aigua que superen els 420 metres d’altura, una de les més altes d’Europa, Per la seva banda, la vall d’Estaubé no és només la llar de les marmotes sinó que també ofereix racons secrets i rutes fascinants.

Somnis insòlits

Dormir en una rulot d’època no ha estat mai tan apassionant i objecte de desig. Situades al districte d’Astes, a dos quilòmetres de Luz-Saint-Sauveur, les dues rulots d’època sostenibles – la Cleo i la Django-, ofereixen vistes magnífiques als circs glacials per gaudir dels somnis més insòlits en plena natura del Pirineu francès. Cada una disposa d’un llit doble i un altre d’individual.

Les rulots es troben a la vora de les Termes de Saint-Sauveur (s. XVI) i altres llocs interessants com ara l’Església tempraria dels Hospitalaris de Sant Joan (s. XII i XIII); el Castell de Santa Maria (s. X); i, la Capella de Solferino, amb torre bizantina (s. XIX).

INFO: Oficina de Turisme de Luz-Ardiden. 65120 Luz-Saint Sauveur. T.: +33 (0)5 62 92 30 30

ot@luz.orgwww.luz.org

Més informació actualitzada a http://es.lespyrenees.net/