En un acte encapçalat per la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó, el Govern de la Generalitat va reconèixer, ahir al vespre, la participació de 13 esportistes catalans en els recents Jocs Olímpics de la Joventut de Lausana: 9 de la FCEH i 4 de la FEEC.

”Som un país petit en dimensions i en habitants, però som molt grans en els èxits assolits, també en esports d’hivern. En nom del Govern de Catalunya, dir-vos que estem orgullosos de vosaltres”. Amb aquesta felicitació i un sonor aplaudiment, la Consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va finalitzar l’acte celebrat ahir al vespre al Palau de la Generalitat de Catalunya.

Els esportistes catalans que van disputar els Jocs Olímpics d’Hivern de la Joventut de Lausana 2020 van assistir ahir al reconeixement, que junt amb Budó van encapçalar el president de la FCEH, Oscar Cruz; el president de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino; i el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig.

La medalla de plata obtinguda per Nil Llop en els 500 metres de patinatge de velocitat va compartir protagonisme amb les tres medalles aconseguides en terres suïsses per part d’esportistes de la FEEC en esquí de muntanya: l’or de Maria Costa i el bronze d’Ot Ferrer en categoria esprint i el bronze en categoria relleus de la mà de Maria Costa, Ares Torra, Ot Ferrer i Marc Ràdua.

A més del medallista Nil Llop (BST), van ser-hi la resta d’olímpics de la FCEH: Jana Suau (CAEI) en esquí alpí; Marta Moreno (CAEI) i Miquel Auladell (PEC) en esquí de fons; Carla Álvarez (BST) en patinatge de velocitat; i Oriol Gastó i Aleix Raubert (Cúrling Puigcerdà Pànxing) en cúrling. No van poder assistir Luisa María González (BST) en patinatge de velocitat i Aina Gomariz (GNA) en snowboard cros.

De Lausana a Barcelona

El president de la FCEH, Oscar Cruz, va aprofitar l’avinentesa per agrair al Govern de la Generalitat el suport donat al projecte olímpic Pirineus – Barcelona 2030. Un somni col·lectiu que pot significar posar el Pirineu català en el mapa mundial, com anteriorment ha passat amb els Alps, el Tirol, el Caucas i les Rocalloses dels Estats Units.
“Els joves que tenim avui aquí han de poder lluitar per medalles a Beijing, Milà o, esperem, a Barcelona d’aquí a deu anys”, va emfatitzar Cruz.

Per la seva part, el president de la FEEC, Jordi Merino, va posar l’accent en la importància de la formació als Centres de Tecnificació per aconseguir èxits com els de Lausana.

L’aposta col·lectiva per als esports d’hivern, amb el projecte olímpic en l’horitzó, no és cap cant de sirena, com va voler deixar clar Meritxell Budó. “Des del Govern n’estem convençuts perquè els esports d’hivern són sinònim de salut, constància, fortalesa, superació, cohesió social i projecció internacional”.
Budó, que també va conversar amb molts dels esportistes, va ressaltar el paper de les Federacions: “La FEEC i la FCEH són dues federacions molt potents que desenvolupen programes amb gran futur. I mentre l’aposta olímpica es cou a foc lent, queda clar que els projectes esportius van a tota màquina”, va afirmar.