El mític trofeu va tenir lloc a l’Estació de la Vall d’Aran i Valls d’Àneu el passat cap de setmana amb prop de 200 participants en dues jornades trepidants.

La Fundació Jesús Serra, del Grup Catalana Occident, va celebrar per catorzè any el seu trofeu d’esquí amb gran èxit de participació, tot i a l’atapeït calendari de competicions i unes condicions climatològiques variables. Mirentxu Miquel i Isidre Sans es van emportar un emocionant i sobretot disputat Trofeu Fundació Jesús Serra, en el qual María Ruiz i Sara Ramentol van completar el podi femení. No obstant això, Patricia Miquel va quedar com a tercera més ben classificada menor de 25 anys emportant-se el tercer premi en bossa d’estudis. D’altra banda, Gonzalo Viou i Pau Indiano van completar el podi masculí com a segon i tercer classificat respectivament.

El dissabte 5 de març, al Stadium de Beret es va viure una intensa jornada en la qual la passió per l’esquí va ser protagonista, i que va ser amenitzada per la música de Virginia Alves i la seva banda, aportant el toc festiu a un village en el qual es va acabar d’arrodonir el dia coronant als tres millors de cada categoria d’Eslàlom Gegant. La jornada va posar el fermall d’or amb el gran sorteig de productes dels col·laboradors Salomon, Coolrooms i Kustom Skis, i un magnífic aprés ski per a tots els participants.

El diumenge 6 de març, es va disputar l’Eslàlom Paral·lel en el Stadium de Beret, en el qual es van citar les millors 32 marques masculines i 24 femenines del Gegant. Sent aquest format de paral·lel una de les tres úniques proves que s’ofereixen a Espanya en aquesta modalitat, i l’única que permet la participació a partir de 16 anys. A més, com a novetat en aquesta 14a edició, van poder seguir-se els duels en directe des del village gràcies a una pantalla gegant de gran resolució, que va facilitar el seguiment de la prova per a tots els assistents a l’estació.

Finalment, després d’anar passant rondes eliminatòries, es van decidir els millors classificats de cada categoria, entre els quals es van repartir les bosses d’estudi valorades en 15.000€ que la Fundació Jesús Serra atorga per a les joves promeses de l’esquí. Continuant així amb l’objectiu de conjuminar el món de l’esport amb el de la formació mitjançant la pràctica de l’esquí, activitat a la qual va estar molt vinculat Jesús Serra Santamans, fundador del Grup Catalana Occident.

Durant totes dues jornades la vicepresidenta de la Fundació Jesús Serra, Laura Halpern, va agrair la participació i compromís de tots els esportistes, col·laboradors, i representants presents de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i la Real Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (RFEDI), sense oblidar l’esforç realitzat per Baqueira Beret per a poder organitzar el Trofeu en les millors condicions possibles.

Totes les classificacions estan disponibles a:

https://www.fundacionjesusserra.org/trofeo-esqui/resultados