La pandèmia de la Covid-19 va aturar la Copa del Món d’Esquí Alpí aquesta passada temporada i va obligar a suspendre les grans finals que s’havien de disputar a Cortina d’Ampezzo (Itàlia) i els seus tentacles eran tant grans que fins i tot es començava a parlar de la possibilitat que la Copa del Món de la propera temporada, que com sempre té programat el seu inici a finals del mes d’octubre a Sölden (Àustria), es pugui dur a terme, com a mínim tal com la coneixem.

Es parlava sobretot del tema de la seguretat dels espectadors, de com mantenir les distàncies de seguretat pertinents , ja que es veia menys problemes a l’hora de traballar amb els esquiadors. Les estacions d’esquí estaven preocupades i ja no només les estacions, sinó tot el que es deriva d’una competició d’alt nivell com una Copa del Món, com són els restaurants, els hotels i tot eñ que són serveis.

L’objectiu principal de la FIS i de tots els grups d’interès de la Copa del Món serà organitzar la temporada de la Copa del Món 2020/21 tal com estava prevista inicialment

Davant aquesta incertesa, aquest dijous la Federació Internacional d’Esquí (FIS) ha volgut tranquil.litzar una mica a tothom. En el decurs d’unes jornades tècniques que s’estan duent a terme, la FIS ha manifestat la voluntat que la Copa del Món es dugui a terme. I ho ha fet amb aquestes paraules.

“L’objectiu principal de la FIS i de tots els grups d’interès de la Copa del Món serà organitzar la temporada de la Copa del Món 2020/21 tal com estava prevista inicialment. Mitjançant les precaucions necessàries i un enfocament orientat a solucions, hi ha optimisme i una forta voluntat de dur a terme una temporada estàndard de la Copa del Món”, diuen d’entrada,  per afegir tot seguit.

La FIS establirà un grup per treballar en un possible pla de contingència en cas de restriccions de viatge i mesures d’organització d’esdeveniments esportius

“Tot i això, la prioritat de FIS és garantir que la temporada 2020/21 de la Copa del Món tingui lloc en un entorn segur i just, abordant els reptes i trobant solucions amb una extrema flexibilitat. Per tant, el Consell de la FIS establirà un grup de treball format per membres dels ANS, organitzadors, titulars de drets, funcionaris de la FIS i altres parts interessades amb l’objectiu de treballar en un possible pla de contingència en cas de restriccions de viatge i mesures d’organització d’esdeveniments esportius que impossibilitin la realització d’una clàssica temporada de la Copa del Món. El grup també definirà els requisits mínims per acollir un esdeveniment de la Copa del Món per assegurar l’equitat davant tots els competidors i nacions”.

Caldrá, d’altre banda, veure quina és la situació de la Covid-19 a finals d’octubre i a l’inici del novembre, quan en teoria hauria d’haver-hi un rebrot de la pandèmia de la Covid-19 i com aquest afecta a l’esport en general i a la Copa del Món d’Esquí Alpí en particular.