La Federació Internacional d’Esquí i Snowboard (FIS) ha anunciat l’adquisició del Freeride World Tour (FWT) i que les dues organitzacions uniran esforços ja per a la temporada 2022-2023.

El FWT és el circuit mundial de surf de neu i esquí freeride que compta amb els millors riders del món que competeixen a les cares alpines més desafiants de les estacions d’esquí icòniques.

Amb l’adquisició del FWT, la FIS unirà encara més totes les disciplines de l’esquí i el surf de neu, donant-los més força i potència per desenvolupar-se a l’escenari global.

FWT inclou més de 6.000 atletes amb llicència des del nivell júnior fins a les competicions d’elit del Freeride World Tour. De mitjana, cada temporada tenen lloc cinc esdeveniments de primer nivell amb 200 esdeveniments de desenvolupament més

FWT continuarà gestionant les operacions diàries de la gira, mantenint-se compromès amb els seus valors bàsics de seguretat, rendiment, responsabilitat, inclusió i diversió. La FIS se centrarà en el màrqueting i la governança de la FWT i la integració de la FWT a l’estructura de la FIS que segueix les directrius de la FIS i els esports olímpics reconeguts.

Actualment, el FWT inclou més de 6.000 atletes amb llicència des del nivell júnior fins a les competicions d’elit del Freeride World Tour. De mitjana, cada temporada tenen lloc cinc esdeveniments de primer nivell amb 200 esdeveniments de desenvolupament més.

“La integració de FWT farà que FIS afegeixi un dels formats de competició d’esports d’hivern més emocionants i dinàmics a la seva cartera”, va dir Johan Eliasch. “Això és realment un avantatge per a totes les parts, ja que FIS pot aportar un potencial de creixement massiu a la FWT, proporcionant l’oportunitat de desenvolupar-se en un escenari més ampli. FWT ofereix un recorregut altament professional que ofereix una acció impressionant i un element completament nou d’esquí i surf de neu a la FIS”.

El FWT es va establir el 1996 amb l’inici dels esdeveniments Xtreme Verbier i des de llavors ha crescut fins a incloure un circuit complet amb competicions a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Oceania

“Estem encantats d’unir forces amb FIS”, va dir Nicolas Hale-Woods, fundador de FWT. “Per als nostres atletes de freeride i organitzadors d’esdeveniments, estar sota el paraigua de la Federació Internacional d’hivern més gran, reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional, els donarà més accés a suport, una major visibilitat i recursos addicionals que, en última instància, permetran la FWT i tots els seus parts interessades per créixer”.

“Estem encantats de donar la benvinguda a tots els atletes de freeride a la família de la FIS”, va dir Dean Gosper, membre del Consell de la FIS. “Esperem treballar amb tota la FWT per garantir el desenvolupament de l’esport a escala mundial, tal com ha fet la FIS amb molts dels esdeveniments juvenils de surf de neu, estil lliure i esquí lliure”, va dir Dean Gosper. que ha estat nomenat president executiu de FWT i treballarà estretament amb Hale-Woods.

El freeride ha experimentat un creixement massiu durant els últims anys. El Freeride World Tour d’elit té tres nivells de desenvolupament, Challenger, Qualifier i Junior, que permeten als atletes perfeccionar les seves habilitats i avançar fins al màxim nivell. L’organització també col·labora amb escoles d’esquí per compartir l’esport amb riders de totes les edats.

Amb seu a Verbier (SUI), el FWT es va establir el 1996 amb l’inici dels esdeveniments Xtreme Verbier i des de llavors ha crescut fins a incloure un circuit complet amb competicions a Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i Oceania.