El 15 de juny es va celebrar amb gran èxit l’acte de Lliurament de Premis Honorífics de la FCEH per posar punt final a la temporada 2022-2023. L’esdeveniment, que va tenir lloc a l’INEFC de Barcelona, va començar amb un emotiu homenatge a Lluís Breitfuss, un membre estimat de la comunitat dels esports d’hivern. També es van lliurar les Medalles de la UFEC als campions de Catalunya de les disciplines, els trofeus als clubs i esportistes finalistes de les lligues i circuits catalans

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern va clausurar la temporada 2022-2023 amb l’acte de Lliurament de Premis Honorífics per reconèixer el mèrit i l’esforç dels clubs i esportistes més destacats de la temporada vigent. L’esdeveniment va començar amb un sentit reconeixement a la figura de Lluís Breitfuss, impulsor incansable dels esports d’hivern a Catalunya i la resta de l’estat.

+ GALERIA DE FOTOS – LA GALA DE LA FECH, EN IMATGES

IX Premi Col·laboració i Esport Dr. Pitu Figueras a Lluís Breitfuss
El Premi Col·laboració i Esport Pitu Figueras vol fer visible i premiar el paper fonamental de totes aquelles persones que de manera altruista i voluntària col·laboren en l’organització de competicions i en la promoció dels esports d’hivern. I enguany va ser atorgat a títol pòstum a Lluís Breitfuss.

Des de l’any 2011, Lluís Breitfuss ha estat l’ànima esportiva de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, on va ocupar els càrrecs de vicepresident, durant les presidències d’Oscar Cruz, Mònica Bosch i David Samper, de director esportiu i de director tècnic dels programes d’Alt Rendiment Català de les disciplines d’esquí alpí, esquí de fons, snowboard, patinatge artístic i patinatge de velocitat.

Breitfuss va ser un innegable líder i impulsor de proves internacionals a Catalunya. Com a responsable de competicions i esdeveniments de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, va ser el director i cap visible en l’organització de la primera prova de Copa del Món Femenina d’Esquí Alpí al territori català, així com de Campionats i Copes del Món, i Copes d’Europa.

Un premi que enguany va tenir com a membres del jurat la presidenta del GEGVA, Griselda Pous; el periodista de TV3, Toni Real; el president del CEC, Eduard Cayón; la periodista de RAC1, Noemí Polls; i la filla del Dr. Pitu Figueras, Sra. Clara Fiqueras.

Pep Figueras, fill del Dr. Figueras, va ser l’encarregat de lliurar el trofeu a la Juliet, dona del Lluís, al Hans i a la Lali, els pares del Lluís.

XI Premi Esperit Esportiu, també per Lluís Breitfuss
Any rere any, la Federació reconeix l’esforç d’aquelles persones que han dedicat la seva vida als nostres esports. Ho fa mitjançant el Premi a l’Esperit Esportiu, destinat a un esportista o tècnic que, independentment dels seus resultats, la seva dedicació i esforç pugui ser un exemple de valors per tots aquells que avui competeixen i també per aquells més joves de les pedreres dels clubs
.
Aquest any i de forma unànime aquest premi va ser concedit també a Lluís Breitfuss, l’ànima esportiva de la Federació. David Samper, president de la FCEH, va ser l’encarregat de lliurar el guardó al Hans i al Thomas, fills del Lluís.

Precisament, el Hans va dirigir-se a tota la sala per agrair els dos guardons i recordar la memòria del seu pare, on va encoratjar als assistents “a seguir endavant amb els valors i idees” del Lluís per construir la millor federació d’esports d’hivern. L’homenatge fa finalitzar amb una foto de família de tots els familiars i amics de Lluís Breitfuss i un extens aplaudiment per part dels assistents.

Clubs guardonats de les lligues catalanes
Durant l’acte es va premiar als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a campions: de la 40a Lliga Catalana de Clubs Alpí Absoluta U18 i U21 d’esquí alpí, La Molina Club d’Esports; de la 40a Lliga Catalana d’esquí alpí U14 i U16 d’esquí alpí, el Club Aranés d’Espòrts d’Iuèrn; del 30è Circuit Interclubs d’esquí alpí el Club d’Esquí Alpí Pirineus; de la 12a Lliga Catalana- Andorrana de Màsters d’esquí alpí el CANM-Cerdanya; de la 12a Copa Nins Snowkids d’Esquí de Fons el Club d’Esquí Nòrdic d’Arp; i de la 5a Lliga Interclubs Múixing i Canicròs, el Club Canicross GOSesport Catalunya.

Premis individuals de les lligues catalanes d’esquí alpí
L’acte va finalitzar amb el lliurament de premis de les classificacions individuals d’esquí alpí de la 40a Lliga Catalana U14-U16, el 30è Circuit Interclubs, la 40 Lliga Catalana Absoluta U18 i U21 i la 12 Lliga Catalana-Andorrana de Màsters.

En acabat, tots els guardonats van fer-se una foto de família per acomiadar aquesta temporada 2022-2023.