El circuit de Copa d’Espanya patrocinada per Movistar que promou la base d’aquestes modalitats tan espectaculars en què s’ha aconseguit doblar les llicències totals en tan sols quatre anys i quadruplicar les d’infantils en aquestes disciplines fins a les gairebé 300 actuals de les 570 a vigor. Es van disputar els esdeveniments a Sierra Nevada i Formigal, tot i que no va poder celebrar-se el de Baqueira Beret causa de el tancament d’estacions pel Covid-19 i el club guanyador de el circuit va ser l’andalús GRSC.

La victòria en la classificació general de la Copa d’Espanya Movistar SBX-SX de la temporada 2019-2020 per clubs ha estat per a l’entitat granadina GRSC de la Federació Andalusa d’Esports d’Hivern (FADI Andalusia) després d’aconseguir un total de 960 punts en les dues proves disputades. La segona posició ha estat per al club de Cerler CEVB de la Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI Aragó) amb 866 punts i en tercera posició, amb 689 punts, tanca el podi general altre club de Granada, el RURAL (FADI Andalusia).

[LES MILLORS IMATGES DE LA TEMPORADA EN AQUEST ENLLAÇ]

Pel que fa als premis individuals SBX per categoria, en juvenils masculí, el guanyador de la general va ser el medalla de bronze dels Youth Olympic Games disputats a Laussanne en SBX, Álvaro Romero del club DALTON de la Federació Basca Esports d’Hivern (FVDI-NKEF) després de sumar 200 punts. El català Oriol Filella del CAEI de la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH) va aconseguir la segona posició després d’aconseguir 160 punts en les dues proves. Va completar la tercera plaça l’asturià del WSNOW Miguel Pérez amb una puntuació final de 100 punts. En dones, la rider catalana del GNA Aina Gomáriz (FCEH) va liderar la classificació amb autoritat, aconseguint els 200 punts entre les dues proves. En segona posició, es va situar la basca Naia Aramendia de el club DALTON (FVDI-NKEF) amb 130 punts, i va tancar el podi la catalana de club aranès CAEI (FCEH), Anne Ripa amb 120 punts.

En categoria infantil masculina, es va emportar la victòria general l’andalús de el club SURFI, Lorenzo Florian Jiménez (FADI Andalusia), havent sumat els 200 punts entre les dues cites. En segon lloc, i amb 110 punts es va classificar el basc Izan Fernández del DALTON (FVDI-NKEF). Va completar el podi un altre andalús del club SURFI, Otto López després de completar les dues cites amb un total de 104 punts. Per part femenina, la part alta del podi va ser per a dues catalanes. En primera posició, una altra rider del CAEI (FCEH), Sofia Càceres amb 160 punts, en segon lloc, la Laia Gomáriz del GNA (FCEH) amb 125 punts. Va tancar el podi general l’andalusa del SURFI Mara Cristina després d’aconseguir 100 punts.

Entre els més petits, (KIDS) Martín López, corredor andalús de l’SNTER (FADI Andalusia) es va endur la general amb 180 punts. El va seguir en segon lloc el de La Rioja Samuel Capellà de l’EDIV (FRDI). En tercera posició, Kai Amir, un altre rider andalús del SURFI (FADI Andalusia) amb 140 punts. De el costat femení, van dominar les andaluses del club SNTER, Noa Carrillo primera amb 100 punts i Ainana Yagüe, segona amb 80 punts.

Classificació final en individual i per categoria SX

La victòria entre els juvenils en categoria masculina se la va emportar Daniel Benedi, del club altaragonès CEVB (FADI Aragó) després d’aconseguir 200 punts. En segona posició i amb 140 punts, Jacobo Samaniego del Club RURAL (FADI Andalusia). Va completar el podi, un altre rider del club CEVB, Mario Morales (FADI Aragó) després d’arribar als 100 punts. Per la seva banda, la victòria entre les joves riders va ser la seva companya del club CEVB, Alexia Nogueras, (FADI Aragó) amb 200 punts aconseguits. En segona posició i amb 160 se situa Roberta Campoy del club Monachil de Sierra Nevada (FADI Andalusia).

En categoria infantil, la part alta del podi el van dominar els andalusos del GRSC; Álvaro Almagro, primer amb 140 punts i Iván Dolado, segon amb 100 punts, tots dos FADI Andalusia i va tancar el podi, empatat a 100 punts, Daniel Sanciñena del Formi (FADI Aragó). De el costat femení, la primera plaça va ser per a la Rioja de l’EDIV, Naiara Igartua després d’aconseguir 105 punts. La segona posició per a Daniela González, SCG (FADI Andalusia) amb 100 punts. En tercera posició es va situar Paula Figueredo del club CEVB (FADI Aragó), també amb 100 punts.

En categoria KIDS, 3 andalusos van dominar les primeres places; en primera posició, Ignacio Romero (GRSC) amb 200 punts, segon Carlos Fernández (SURFI) amb 105 punts i Nicolás Lauwaars, (NAZAR), tercer amb 80 punts.

Pel que fa a les noies, les tres primeres posicions de la taula també van ser per a les andaluses Nema Chacouri (GRSC) amb 180 punts, Maya Torres (GRSC) 180 punts i Neus Prins (NAZAR), amb 60 punts.