La victòria en la classificació general de la Copa d’Espanya Audi U16 / 14 d’alpí de la temporada 2019-2020 per clubs ha estat per a l’entitat aragonesa CEJCA de la Federació Aragonesa d’Esports d’Hivern (FADI Aragó) després d’aconseguir un total de 2.583 punts en les dues fases disputats que han sumat 4 proves (dues SG, 1 GS i un SL). La segona posició ha estat per al club de la Molina LMCE de la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH) amb 2.390 punts i en tercera posició, amb 2.304 punts, tanca el podi general altre club català de la Cerdanya, el LLIVIA (FCEH ).

Audi dóna el seu suport a la RFEDI en diferents projectes des del alt nivell fins a la base de l’esquí alpí. En aquest sentit destaquen tant la Copa d’Espanya U16 / 14 com el circuit Audi quattro Cup per a esquiadors U12 / 10. Són aquests dos esdeveniments els que donen vida als esquiadors més joves de l’esquí alpí formant una base cada vegada més àmplia per aconseguir formar esportivament als menors, d’una banda, alhora que s’estableixen els fonaments per als campions de el futur.

Per millorar cada temporada, des del Departament de Desenvolupament RFEDI es va llançar una enquesta de valoració de la Copa Espanya U16 / 14 amb preguntes sobre l’edició d’enguany i propostes de cara a 20-21. En aquesta enquesta van participar gairebé un centenar de persones entre tècnics esportius de clubs (la majoria), delegats i presidents de federacions autonòmiques, delegats tècnics, presidents de clubs i fins i tot familiars d’esportistes.

 

Pel que fa als premis individuals U16 per categoria, en masculí el podi va estar dominat pels catalans. El guanyador de la general va ser Pau Valle del club GRANUEC (FCEH) després de sumar 787 punts entre les dues proves. Aleix Aubert Serracanta de l’LMCE (FCEH) va aconseguir la segona posició després d’aconseguir 778 punts. Va completar la tercera plaça el seu company de club, Nil Santiveri amb una puntuació final de 627 punts.

En dames, l’aragonesa June Garitano de el club guanyador (CEJCA) de la FADI Aragó, que va liderar la classificació amb autoritat, aconseguint els 1.196 punts entre les dues fases disputades. En segona posició, es va situar la catalana Georgina Tarragó, del club de La Molina LMCE (FCEH) i va tancar el podi Aura Coronat del MLEC (FCEH), amb 800 punts.

En la classificació final de les categories U14, per la part masculina, es va emportar la victòria el català del CANMC Quim Magan (FCEH) havent sumat 875 punts entre les dues cites. En segon lloc, i amb 756 punts es va classificar el seu company de club Roger Barceló. Va completar el podi Marc Ubeira en representació de club aranès CAEI (FCEH) amb 620 punts. Per part femenina, va coronar el podi una altra corredora del CEJCA, Marina Martínez de Aragón, amb 840 punts sumats. En segon lloc, va quedar la catalana del LLIVIA, Emma Blanxer amb 715 punts. Va tancar el podi Ona Vidal, una altra esquiadora del LLIVIA (FCEH) després d’aconseguir sumar 602 punts.