El sector Soldeu de Grandvalira celebra el Dia Mundial de la Neu amb activitats gratuïtes destinades als petits de 3 a 12 anys. A la jornada hi han participat l’Associació de Malalties Minoritàries, l’Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra, i el col·lectiu ‘Hi arribarem’ amb nens que pateixen algun tipus de diversitat funcional

El Pla d’Espiolets del sector Soldeu de Grandvalira ha esdevingut un centre d’activitats a la neu destinat a tots els nens d’entre 3 i 12 anys amb motiu del World Snow Day (Dia Internacional de la Neu), jornada impulsada anualment per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). La candidatura als Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2029 ha organitzat un dia a la neu adaptat a nens que pateixen algun tipus de diversitat funcional. El projecte defensa els valors de la inclusió i l’accessibilitat, així com el foment d’un estil de vida saludable entre els més petits a través de la pràctica de l’esquí. A la jornada hi han participat els nens i les famílies membres de les associacions AMMA (Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra), ADVAA (Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d’Andorra), i ‘Hi arribarem Andorra’ (amb persones amb diversitat funcional).

El director de Serveis de Muntanya de Grandvalira – SETAP365, Toni Rodríguez ha explicat que l’objectiu de l’acció era “apropar i oferir una bona experiència interactiva a la neu a tothom, així com acostar l’esquí adaptat a aquells infants i famílies que pateixen algun tipus de diversitat funcional”. L’organització ha comptat amb el suport de l’equip de voluntaris per fer possible les activitats gratuïtes a la neu entre elles un eslàlom paral·lel, un ski cross, el surf de neu riglet, hoquei sobre neu, tubing i esquí adaptat gràcies a la secció Adaptive Center de la Escola d´Esquí i Snowboard dels sectors Soldeu El Tarter de Grandvalira.

World Snow Day centrat en els pilars de la candidatura
La candidatura per aconseguir els Campionats del Món d´Esquí Alpí el 2029 treballa amb una visió de l´esdeveniment que fixa dos pilars essencials. D’una banda, la inclusió, amb la voluntat de convertir l’estació i el país en font d’inspiració per a diferents col·lectius gràcies a la millora de productes, serveis i infraestructures integradores i accessibles que permetin eliminar barreres i fomentar la inclusió social i la igualtat de oportunitats. I de l’altra, l’esquí i la salut amb l’objectiu de promoure des de la primera infància els hàbits saludables que aporta la pràctica esportiva, fomentant també la formació continuada cap a l’esquí professional i d’elit.

És la segona vegada que, mitjançant el World Snow Day, el projecte que aspira a uns mundials dóna forma als seus propòsits en termes d’inclusió i d’accessibilitat.