El passat dissabte 8 de febrer va tenir lloc el Trofeu Amics de Montgarri de Baqueira Beret, a la tercera edició de l’Audi quattro Cup 2020, el circuit d’esquí alpí de l’calendari RFEDI per a les categories U12 / 10. El temps i les condicions meteorològiques van propiciar una jornada òptima a Baqueira Beret, on tant els joves esquiadors com els seus familiars i entrenadors van poder gaudir d’una jornada de competició perfecta. La zona de l’Stadium Beret, escenari principal de la prova va mantenir unes condicions de neu i traçat realment bones, gràcies a l’esforç realitzat pels treballadors de l’estació tant en les hores prèvies com durant l’esdeveniment.

[GALERIA DE FOTOS: LES MILLORS IMATGES DE LA COMPETICIÓ AUDI QUATTRO CUP DE BAQUEIRA]

La cursa va consistir en un supergegant a una sola mànega. Van participar un total de 302 petits entre esquiadors i esquiadores, repartits en 36 a U10 homes, 128 en U12 homes, 109 en U12 dones i 29 en U10 dones. La velocitat i la qualitat dels corredors i corredores va posar l’emoció en la línia de meta, però sobretot, es va respirar un ambient de companyerisme i esportivitat entre tots; clubs, entrenadors i familiars, que van poder animar els esquiadors des del village. En aquesta zona de meta, van estar presents també els patrocinadors i col·laboradors d’aquest circuit, donant suport a l’esport des dels seus categories base. Per part de Head, la marca va habilitar un ski test per a tot aquell que volgués posar a prova la qualitat dels esquís.

Resultats oficials de l’Amics de Montgarri – Audi quattro Cup 2020
La madrilenya de Club Tecalp, Paula Carrascosa Sancha va ser la guanyadora en la categoria U10 en aquesta tercera cursa de l’circuit Audi quattro Cup 2020, amb un temps de 47.25. En segona posició va quedar l’aragonesa Victòria Tellechea Remacha, de Club d’esquí Panticosa, amb una marca total de 50.46. Va completar el podi la catalana Aidan Zoido Haworth, de el club amfitrió, el Club Aranès d’Espòrts d’Iuèrn, que va completar la mànigues en 51.03.

En U10 masculí la vitoria ha estat per al francès Jules Perefarreres de el club Peyragudes i amb una marca de 46.30. En segona posició, només 5 dècimes per sota seu company d’equip Simeón García Essique ha estat el segon més ràpid. El madrileny de el club Tecalp, Mario de la Creu Martín, va aconseguir la tercera posició amb un temps de 47.38.

En U12 femení el podi va estar molt disputat. La catalana de l’Granuec, Laia Cubiñà López, es va fer amb la primera posició després de completar una marca de 44.04. A només 14 dècimes, l’aragonesa de l’Club Formigal, Paola Sainz es va endur la segona plaça al podi, i en tercera posició, una altra catalana de l’Granuec, Nur Torres Casas, li va trepitjar els talons amb un temps de 44.50.

Finalment, els catalans es van imposar al podi de U12 masculí. Max Jorge López, de el club Llivi es va endur la victòria amb una marca de 42.68, la millor d’aquesta prova Audi quattro Cup. Un altre club de la Cerdanya, el CANMC va aconseguir podi gràcies a la segona posició del seu corredor, Nicolás Mola Bernàcer, amb un temps de 42.91. Va completar el podi el jove de club aranès CEVA, Diego Arriola Andoaga a 1.15 segons de el segon classificat.
 
Més diversió A la tarda, amb festa al Palau d’Esports de Vielha
Els petits esportistes van poder culminar una jornada d’emocions a la festa Audi quattro Cup, que van viure al costat dels seus amics i familiars al Palau d’Espòrts, a Vielha. Les activitats programades van ser un complet èxit, ja que estaven especialment dissenyades per a ells. L’àmbit tecnològic va dominar l’aparador d’oci, amb simuladors d’esquí proporcionats per Head o de conducció de cotxes, així com jocs de realitat virtual.

Els més petits també van poder reptar-se en un Scalextric o posar a prova la seva habilitat amb patinets elèctrics, i fins i tot aprenent amb un quiz educatiu que va ampliar els seus coneixements pel que fa als esports d’hivern i els valors que es transmeten en la seva pràctica. La jornada, va comptar amb el suport de Duracell, que va provisionar als assistents amb els millors POWERBANK de mercat per a les necessitats dels esportistes; mòbils, cronòmetres i recàrregues de dispositius electrònics en els seus llargs desplaçaments.