June Garitano s’ha convertit en una nova campiona d’Espanya de GS seguida de Núria Pau i Arrieta Rodríguez Elosegui. Aingeru Garay és el nou campió d’Espanya de GS gràcies a dues bones mànegues en què s’ha imposat finalment els altres integrants de Spainsnow, Juan del Campo i Tomás Barata

June Garitano (NKEF-IRIMO) i Aingeru Garay (NKEF-LVERD) s’han proclamat campions d’Espanya a l’especialitat de Gegant (GS) a l’estació d’esquí aranesa de Baqueira Beret. S’han endut la prova gràcies a dues bones mànigues molt sòlides en què han destacat sobre la resta de competidors. La prova s’ha disputat a l’Stadium Fernández-Ochoa amb unes condicions de neu adequades gràcies a l’intens treball dels serveis tècnics de pista així com els entrenadors tenint en compte la variabilitat de la meteorologia les últimes setmanes. Xavi Ubeira, director comercial de l’estació aranesa, ha explicat que el treball a pista ha estat “senzillament espectacular. Els tècnics especialistes de l’Stadium han fet una gran tasca. Semblava impossible però hem fet entre tots un gran treball en equip, des dels mateixos empleats del complex, fins als clubs, entrenadors, federacions com ara Spainsnow. Hem pogut treure aquestes 4 curses endavant gràcies al nostre bon sistema d’innivació i amb què podem gaudir ara d’aquests Campionats d’Espanya.”

+ GALERIA DE FOTOS: LES MILLORS IMATGES DEL CAMPIONAT D’ESPANYA DE GEGANT

En categoria femenina la corredora basca de Spainsnow, June Garitano (NKEF-IRIMO), ha estat la gran dominadora a la primera mànega a nivell nacional d’aquest GS a Baqueira Beret gràcies a aconseguir un temps de 59.96. En segon lloc, en aquest primer descens ha finalitzat el seu compatriota de Spainsnow, també basca, Arrieta Rodríguez Elosegui (NKEF-IRIMO). A la segona mànega va quedar a +0.65 del registre de Garitano. En tercera posició momentània hi havia l’esquiadora de La Molina i antiga competidora de l’equip Spainsnow, Núria Pau (FCEH-LMCE) que concloïa aquesta primera instància a +1.43 del registre de la basca.

A la segona mànega, June Garitano va confirmar les seves bones sensacions per imposar-se en aquests campionats d’Espanya amb un temps total acumulat de 2.00.56. Darrere, han acabat Nuria Pau a +1.20 i ha completat el podi de campionats d’Espanya absoluts l’altra basca de Spainsnow, Arrieta Rodríguez Elosegui a +1.68. En convertir-se en campiona d’Espanya, Garitano ha afirmat que se sent molt feliç en haver pogut conquerir aquest GS a Baqueira Beret perquè és una molt bona forma d’acabar la temporada i tanco amb aquest colofó un any ple d’aprenentatge per al futur ”.

Per part seva, l‘esquiador del Team Rossignol, Aingeru Garay, afrontava aquesta primera mànega amb una gran dosi de motivació amb el dorsal 4 des del portell de sortida de l’stadium Fernández-Ochoa amb el plantejament de fer una bona baixada que li permetés tenir opcions per lluitar a la segona mànega de cara als Campionats d’Espanya de GS. En aquesta primera baixada, hi va haver un gran dominador que va ser l’especialista de GS, Albert Ortega Fornesa (FCEH-LMCE) que signava un estel·lar inici de prova amb un registre de 55.82 molt per davant de la resta de competidors. A +0.75 es quedava el mateix Garay i la tercera plaça momentània pertanyia al corredor local Álex Puente que tornava a fer una gran primera mànega quedant-se a +0.92 del corredor de la Molina. Altres esportistes del conjunt de Spainsnow com Juan del Campo (NKEF-EURO) o Tomàs Barata (FCEH-CEVA) van quedar a +1.24 i +1.27 respectivament.

A la segona mànega, invertien els 30 millors esquiadors del primer traçat en què les grans mirades estaven posades al mateix Ortega pel seu excel·lent registre però sense deixar de banda els altres competidors que farien que hagués de donar el màxim en aquesta segona baixada. I així va ser com Aingeru Garay, que sortia just abans que Ortega, marcava un temps total acumulat a meta d’1:53.46. Amb aquest registre, el basc de Spainsnow s’assegurava com a mínim la segona plaça i quedava esperant veure què feia l’esportista de La Molina. Al tram final del seu descens, va cometre un error que el va deixar fora de carrera i deixant-lo sense cap mena d’opció d’optar a la corona de campió d’Espanya, un títol que va recaure sobre Aingeru Garay en ser el més regular de tots els competidors a la jornada d’avui. En segon lloc va acabar finalment el també basc de Spainsnow, Juan del Campo, que va acabar a +0.86 i el podi el va completar el català i corredor local del CEVA, Tomás Barata a +1.21. Cal destacar que els tres esquiadors han estat formats als clubs locals aranesos de competició històrics que són el Club Aranès d’Espòrts d’Iuèrn (CAEI) i el Club d’Esquí Val d’Aran (CEVA).

Tot just acabar la prova i després de conquerir el campionat d’Espanya de GS, Garay va manifestar que havia tingut “una primera mànega complicada en què la neu estava molt relliscosa però tot i així he aconseguit tancar un segon lloc parcial que m’ha permès afrontar amb ganes la segona mànega. Aquí m’he sentit molt confiada i com i he tret un gran esquí que m’ha permès fer una altra baixada sòlida i revalidat el títol de campió d’Espanya com ja vaig fer el 2019 aquí a Baqueira Beret. Aquest fet em fa especial il·lusió perquè, a més a més vèncer a casa, acabo la temporada de la millor manera possible”.

Així mateix, s’han lliurat els premis en categoria masculina dels campionats d’Espanya Junior U18 i U21 de GS que s’han disputat avui a Baqueira Beret per la cancel·lació de l’esdeveniment al mateix complex fa un mes per meteorologia adversa. El vencedor en aquesta prova a U18 ha estat Aleix Aubert Serracanta (FCEH-LMCE) seguit de Marçal Mestres (FCEH-LLIVIA) i de Marc Ubeira (FCEH-CAEI). A U21, s’ha imposat Tomás Barata (FCEH-CEVA) davant d’Ander Mintegui (FADI Aragó-MAENCOS) i d’Arnau Cardeña (FCEH-LLIVIA).