L’esquiador basc Juan del Campo, integrant de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) ha explicat les seves primeres sensacions després de tornar a la neu.

Del Campo explicava primer la sseva satisfacció per tornar a calçar-se els esquís i les botes: “Estem de tornada a Casa España, a Saas Fee (Suïssa). Ha estat un període molt llarg sense tocar la neu, gairebé cinc mesos. A nivell emotiu és molt bó estar de nou aquí i tornar a estar de nou damunt els esquís, tots teníem moltes ganes, n’hi havia molta ànsia de tornar al nostre medi”.

Tanmateix, l’esquiador de la RFEDI reconeix que físicament al principi no ha estat fàcil, ja que no hem d’oblidat que estan esquiant i entrenant a 3.600 metres. “A nivell físic és veritat que costa una mica més el primer dia, estem a 3.600 metres i la especificat de l’esquí fa que per molt que hagis esquiat el primer dia sigui molt fur, que els primers dies siguin difícils, però ens hem d’anar adaptant”.

I també ha remarcat les mesures de seguretat que estan adoptant per fer front a la pandèmia del coronavirus. “Dormim en habitacions individuals, menjem a les habitacions, intentem limitar al màxim el contacte, i de la mateixa forma a l’hora de pujar a la glacera portem la mascareta, fem el rentat de mans i el distanciament social necesari per mirar d’evitar el contagi”.