L’esportista basc de Spainsnow  Juan del Campo s’ha tornat a ficar entre els 30 primers en una altra prova més amb el dorsal més alt en què ha estat el millor any de la seva carrera esportiva, Quim Salarich no va passar el tall de la primera màniga

Juan del Campo (NKEF-EURO) ha tancat la temporada en gran estat de forma i així ho ha demostrat a l’últim SL de la temporada disputat la tarda del 26 de febrer a Palisades Tahoe (Estats Units) acabant a la 28a posició. L’esquiador bilbaí ha acabat de nou entre els 30 primers per tercera vegada aquesta campanya en un tram final espectacular obtenint els seus millors resultats de la seva carrera esportiva tant a Copa del Món (22è a Schladming, Àustria) i als Mundials (21è a Courchevel Méribel , França).

La prova americana es va disputar a Palisades Tahoe (EUA), concretament a la pista de “Dog Leg”. Es tracta d’un traçat estret i amb força pendent, La muntanya de “Red Dog Face” ofereix un molt bon escenari per als espectadors ja que la major part de la prova és visible des de la base de la muntanya. L’última vegada que Palisades Tahoe va ser seu d’un esdeveniment de la Copa del Món va ser el 10 i 11 de març del 2017, quan Mikaela Shiffrin (EUA) va guanyar les carreres de SL i Gegant (GS). A més, és una seu olímpica històrica, ja que va acollir proves dels Jocs Olímpics d’Hivern el 1960 a Squaw Valley.

Acaba la temporada per als espanyols a Copa del Món d’Alpí ja que per accedir a les finals a Soldeu Del Campo i Salarich haurien d’estar entre els 25 primers del rànquing

Amb aquesta pista imponent i un públic entregat a la cita, l’esquiador d’Atomic tornava a afrontar una nova prova amb la dificultat de tenir un dorsal alt. En aquest sentit, partia del portillón de sortida amb el número 46 però això no li va impedir fer una baixada intel·ligent i sense errors i que li va permetre colar-se a la 30a posició, lloc en què es defineix el tall per a la segona mànega. Del Campo va arribar en aquesta primera mànega a meta amb un registre de 54.13 a +1.94 del que va ser el dominador en aquesta primera instància, el francès Clement Noel (52.19). Gràcies al seu bon inici de descens per la pista de Dog Leg va poder situar-se entre els millors amb el dorsal més alt de tots els participants.

Fis Ski World 2022-2023. Palisades (USA), Juan Del Campo (ESP), 26/02/2023, Photo: Gabriele Facciotti | Pentaphoto

Fis Ski World 2022-2023. Palisades (USA), Joaquim Salarich (ESOP), 26/02/2023, Photo: Gabriele Facciotti | Pentaphoto

A la segona mànega, Juan del Campo partia en primera posició per intentar pujar posicions i així ho va aconseguir. Arribar fins al final del traçat era molt important per agafar punts de cara a la següent temporada i va aconseguir acabar la competició en la 28a posició amb un temps total de 1:49.66, a +2.20 del que va ser fet i fet vencedor absolut a la prova el grec, AJ Ginnis amb un registre total de 1.47.46. En aquesta segona baixada, l’esportista d’Atomic de l’equip Spainsnow va obtenir el 20è millor registre dels 30 millors.

Aquesta temporada ha suposat un gran salt per a Juan del Campo ja que ha aconseguit els millors resultats de la seva carrera esportiva. Als passats Mundials de Courchevel-Méribel, a França, el bilbaí va signar el que és, a data d’avui, el seu millor resultat en un esdeveniment internacional amb un excel·lent 21è lloc. Un mes abans, també va aconseguir a la Copa del Món de Schladming (Àustria) el seu millor resultat històric en aquesta competició amb una 22a plaça. Gràcies a aquests resultats, sumats a aquesta última 28a posició, l’esportista de Spainsnow, ha acabat la temporada com el 46è millor especialista del món al rànquing de Copa del Món de SL situant-se en una gran posició per atacar el top 30 la temporada que ve.

Per la seva banda, Quim Salarich (FCEH-LMCE) no va poder acabar entre els 30 primers en aquesta cursa disputada als Estats Units ja que es va quedar a +0.7 del tall que marcava precisament Juan del Campo. L’esquiador del Team Rossignol va obtenir dos sensacionals resultats al mes de gener, considerat com el mes més fort de la temporada a nivell de competicions de SL en què va aconseguir finalitzar en la 15a posició a Schladming (Àustria) i en la 16a posició en Kitzbühel (Àustria). A destacar també la 25a posició que va signar també a terres alemanyes a l’històric traçat de Garmisch-Partenkirchen amb la 24a plaça. Gràcies a aquests resultats, l’esportista català de Spainsnow, ha finalitzat la temporada a la 35a posició final al rànquing de Copa del Món de SL en una altra bona situació per tornar a afrontar la campanya que ve amb optimisme i il·lusió per situar-se entre els millors especialistes del món.

Amb aquests resultats a Palissades acaba la temporada per als espanyols a Copa del Món d’Alpí ja que per accedir a les finals a Soldeu haurien d’estar entre els 25 primers del rànquing. Tot i això, seguiran en competició amb les proves de Copa d’Europa a Levi (Finlàndia) i Narvik (Noruega) del 10 al 14 de març.