Als seus 18 anys, Jordi Triulzi debuta aquesta temporada a l’equip C de la Reial Federació d’Esports d’Hivern (RFEDI). Nascut a Milà, tenia doble nacionalitat i va decidir competir amb la RFEDI. El jove esquiador d’Atomic toca de peus a terra i la seva màxima ara és la de seguir millorant tècnicament, amb l’objectiu de classificar-se per al Campionat del Món Júnior de Narvik (Noruega), on “sé que puc quedar entre els 30 primers a alguna disciplina”.

Com vas començar a esquiar?
Vivia a Milà, i als 13 anys em vaig mudar a Val Gardena per poder esquiar més i concentrar-me totalment en aquest esport. Vaig començar esquiar amb 2 anys i mig, a Val Gardena, de vacances amb la meva família, des del primer dia em va encantar esquiar i sempre intentava passar el màxim temps possible amb els esquís. Vaig començar a competir amb 6 anys, i des dels 10 anys fins als 14 entrenava i competia amb el club d’esquí de Val Gardena. El 2015 vaig començar a competir pel LMCE (La Molina Club d’Esports), i vaig participar a la Copa Espanya U16 el 2016 i el 2017, on vaig quedar 2n en el circuit, guanyant el campionat d’Espanya de Supergegant i de Combinada, i medalla de plata a l’Eslàlom.

Com van ser aquests primers anys?
En el primer any U18 vaig començar entrenant amb un entrenador espanyol, Adolfo Pulido, però es va lesionar al gener, després de pocs mesos amb ell. Vaig acabar la temporada entrenant i competint només gràcies a la meva mare, que m’ajudava a buscar i organitzar entrenaments amb altres equips. Va ser un període bastant dur, però vaig conèixer molts entrenadors i professionals, que em van ajudar a acabar la temporada. De fet vaig aconseguir guanyar el campionat d’Espanya U18 en supergegant. La temporada 2018-19 la vaig fer amb un entrenador italià, Roberto Gilardi, que em va ajudar a millorar molt el nivell tècnic i els resultats. Gràcies als resultats de del principi de temporada, vaig poder representar Espanya en els EYOF (European Youth Olympic Festival) de Sarajevo al febrer 2019, una experiència molt interessant i útil per a confrontar el nivell amb els millors esquiadors d’Europa de la meva edat. Vaig acabar la temporada amb molt bons resultats, dels quals un 2n en els Campionats d’Espanya U18 en supergegant i un 4t en els Campionats d’Espanya absoluts d’Eslàlom.

(GALERIA D’IMATGES DE JORDI TRIELZU)

Uns resultats que et van permetre entrar a la RFEDI.