Javi Lliso (1997.08.18) està tenint una gran temporada. L’esquiador d’Atomic, integrants de les estructures esportives de la RFEDI, explica en aquesta entrevista la seva evolució i les seves màximes esportives en el que li queda de temporada. Javi Lliso utilitza els esquís de freestyle Punx 7 i el casc Four Amid Pro. Integrant de les estructures esportives de la RFEDI, explica en aquesta entrevista la seva evolució i les seves màximes esportives en el que li queda de temporada. Javi Lliso utilitza els esquís de freestyle Punx 7 i el casc Four Amid Pro.

Javi, la temporada no està anant gens malament fins ara, no? Quins eren els objectius que t’havies marcat?
A hores d’ara de la temporada em queda una prova de la Copa del Món de Slopestyle i una altra de Big Air, a l’marge del Total Fight i el Campionat d’Espanya. El meu objectiu seria acabar l’any entre els 15 primers de el rànquing de la Copa d’el Món, a més de fer un bon vídeo a la fi de la temporada. I vull acabar de nou al podi del ‘Total Fight de Grandvalira.

Suposo que part dels bons resultats que estàs obtenint són producte de com vas treballar a la pretemporada.
La veritat és que com dius la pretemporada va ser molt bona. Vaig estar a Saas Fee (Suïssa) bona part de l’estiu entrenant i després a Stubai (Àustria) tot el mes de novembre.

Vas començar la Copa del Món a Font-Romeu, i en algunes de les següents cites vas estar a prop de podi, com en Seiseralm (Itàlia), on vas acabar 4t.
La meva actuació a Font-Romeu podia haver estat millor, ja que una fallada en la secció de rails em va deixar fora de les finals i vaig acabar el 23º. Sí, em va ser millor en la següent Copa d’el Món, la de Seiseralm, on vaig acabar 4t.

N PUNX SEVEN BLACK

Fas una mica de tot dins de l’freeski, big air, slopestyle …
Sí, faig les dues modalitats, però sempre m’ha agradat més el slopestyle. En Big Air sempre em dóna la sensació que amb prou feines es esquia. Últimament m’estic enfocant més en els rails que en els salts, ja que és en el que més sòl fallar.

Quan vas començar amb l’estil lliure i a qui admiraves?
El meu ídol de sempre ha estat Tom Wallisch i vaig començar amb el freestyle als 11 anys.

Com et trobes dins de les estructures esportives de la RFEDI?
Aquesta és la meva cinquena temporada i la veritat és que cada any va a millor. Ens ajuden moltíssim i no ens posen pegues a qualsevol pla d’entrenament que vulguem fer.

En quin moment creus que es troba el freestyle a Espanya?
La situació de l’freeski a Espanya sempre ha estat complicada, ja que les instal·lacions no són les millors. Però amb l’ajuda de la RFEDI s’ha creat un grup de seguiment que té l’oportunitat de fer competicions internacionals i estar en un grup d’entrenament.

Ja són molts els anys que portes dedicat a l’estil lliure, quan trobes la vista enrere, què veus?
Veig a un noi que només volia que arribés el cap de setmana per poder anar a esquiar amb els amics, desitjant millorar en el que més li agradava.

Pots viure de l’esquí?
Em dedico de manera professional a l’esquí, però ho compagino amb la Universitat. Estic estudiant Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport.

Portes ja diverses temporades amb Atomic, ¿quin material portes?
Porto els esquís Punx de 176 cm i el casc Four Amid Pro. Els Punx tenen diverses coses molt bones per a elk park. Són estrets i així són més fàcils de manejar, i són bastant durs, el que fa que el planxar en salts grans sigui més còmode. I m’agradaria remarcar ja que dius el de casc que s’ha d’utilitzar sempre, ja que et pot lliurar de molts ensurts.

PRINCIPALS RESULTATS AQUEST ANY
-12º a la Copa d’el Món de Calgary (Canadà) a Slopestyle, sent 4t en la qualificació
-26º a la Copa d’el Món de Mammoth Mountain (USA) en Slopestyle, sent 14è en la qualificació
-4º a la Copa d’el Món de Seiseralm (Itàlia) en Slopestyle, sent 4t en la qualificació
-23º a la Copa d’el Món de Font Romeu (França) en Slopestyle, sent 14è en la qualificació