La marca d’esquís personalitzats Husta Skis de la Val d’Aran fa un balanç positiu en la primera temporada de cara al públic. Al voltant de 175 esquiadors han pogut tastar els diferents models de la marca, que han comptat amb l’assessorament de més de 20 prescriptors al llarg de l’hivern

Husta s’erigeix com una de les marques de referència en la personalització d’esquís, a través d’un equip especialitzat en el disseny i l’anàlisi biomètrica de les necessitats dels clients, l’empresa aranesa, ha apostat per un model de negoci centrat en esquís totalment adaptats a cada client, dissenyant un producte únic i exclusiu.

+ GALERIA DE FOTOS – LA PRIMERA TEMPORADA DE HUSTA SKIS EN IMATGES

Als tests de cara al públic realitzats a Beret i Orri aquesta temporada 2023-2024 es va posar a disposició dels esquiadors 18 parells d’esquís. Després dels tests, els responsables de la marca van recopilar valuoses opinions sobre el rendiment i el comportament dels esquís en uns dies amb neus molt variades.

Les 175 proves realitzades van permetre als diferents clients provar diversos models en diferents condicions de neu, recollint les opinions del comportament de l’esquí en neu molt dura com la de finals de gener o neu pols durant els esquí test de març

El primer esquí test va ser a Beret durant el cap de setmana del 27 i 28 de gener, amb una neu molt dura a primera hora que es va transformar a la primavera al migdia. Aquest canvi de condicions va permetre posar a prova els esquís en dues superfícies radicalment diferents. Aquest no va ser l’únic ski test, ja que el cap de setmana del 9 i 10 de març, sota una intensa nevada que va deixar més de 50 cm de neu pols, es va tornar a celebrar un altre esquí test a la zona d’Orri, amb unes condicions de ple hivern i la Cara Nord de Baqueira Beret infestada de freeriders gaudint. Després dels tests, els provadors podien emplenar un formulari amb les seves impressions que després han estat analitzades pels tècnics de la marca.

Les 175 proves realitzades van permetre als diferents clients provar diversos models en diferents condicions de neu, recollint les opinions del comportament de l’esquí en neu molt dura com la de finals de gener o neu pols durant els esquí test de març.

Un altre dels grans pilars de Husta Skis és el de la màxima sostenibilitat. Les primeres matèries, com la fusta, s’obtenen en gran mesura dels Pirineus, reduint l’empremta de carboni i fomentant l’economia local

Husta Skis està estretament lligada amb la comunitat d’esquiadors de la Val d’Aran i va obrint el ventall a professionals d’altres valls. Gràcies a la informació sobre el rendiment dels esquís tant als tests com amb els esquís que posen al límit provadors de material, la millora de producte és contínua.

Però més enllà dels esquís de col·lecció, Husta destaca pel seu enfocament personalitzat, oferint als clients l’oportunitat de fabricar uns esquís únics que s’adaptin a les vostres necessitats i preferències. L’oferta de personalització és molt àmplia, amb l’opció d’adaptar l’estètica, la forma, els colors i l’esquí als paràmetres biomètrics del futur propietari. La marca ofereix dues línies de personalització, amb la gamma Custom i la Bespoke que és la més radical i on l’estudi tècnic i biomètric del client és clau per al disseny i fabricació d’uns esquís absolutament únics.

Husta Skis està estretament lligada amb la comunitat d’esquiadors de la Val d’Aran i va obrint el ventall a professionals d’altres valls

Una de les línies de productes que millor han funcionat ha estat els Custom. Aquesta línia de producte adapta el disseny, les necessitats i els gustos del client, on poden personalitzar els colors, l’estampat tenint una gran acollida per celebrar efemèrides per part d’empreses i particulars.

Els Bespoke són el màxim exponent del producte fet a mida. Passa per tres fases durant la seva fabricació, on a la primera etapa es coneix el perfil tècnic de l’esquiador a pistes i es fa un estudi biomètric al Skilab de la marca a Salardú. En un segon pas, el client participa en el disseny per personalitzar al màxim el parell d’esquís. Finalment, es passa a la fabricació on el client pot estar present només mirant o, si vol viure a fons l’experiència, participar activament al laminat dels seus esquís, sempre acompanyat d’un tècnic.

D’altra banda, els models de col·lecció, que alhora són la base per a les personalitzacions, són els models Paom, Roc i Lua. El Paom és un esquí All Mountain, tot terreny, dissenyat per a l’esquí tant en terrenys fresats com per a fora-pista. El Roc està destinat a esquiadors avançats amb ple domini de la conducció sobre els cants. El model Lua és un esquí destinat a la travessia però amb vocació versàtil, per a tots els nivells d’esquiadors i amb un enfocament predominantment fora pista.

Un altre dels grans pilars de Husta Skis és el de la màxima sostenibilitat. Les primeres matèries, com la fusta, s’obtenen en gran mesura dels Pirineus, reduint l’empremta de carboni i fomentant l’economia local. La producció d’esquís es fa a Salardú, la Val d’Aran, emprant materials reciclables i arribant a reduir fins a un 70% l’ús de plàstic, segons models i en comparació amb altres marques

La història de Husta Skis
Fundada el 2021 per tres amics apassionats de l’esquí: Xavier Giner, Dani Poy i Quim Tomàs. A Husta Skis han estat treballant amb passió i dedicació en el disseny i construcció d’esquís excepcionals a Salardú, el cor de la Val d’Aran, des de fins i tot cinc anys abans, el 2017, quan es va començar a gestar la idea i es van fabricar els primers prototips.

A finals del 2022, Husta Skis va llançar amb èxit una campanya de crowdfunding per impulsar el projecte i portar els seus primers models al mercat aquesta temporada 2023-2024. Per tant, es va rebre suport financer de particulars i també va ser reconegut com un dels projectes destacats a la segona edició del Matchfuning “Arrela’t” a l’Alt Pirineu i Aran, una iniciativa destinada a finançar projectes locals als Pirineus.

On comprar i informar-se:
Husta Skis es poden comprar directament a www.hustaskis.com i també són presents a les botigues de Copos, Cuylás, Baqueira Store i Monitor Sports.