Els esquís Husta es fabriquen a la Val d’Aran amb la majoria de matèries primeres de proximitat i estan destinats a clients responsables amb la seva manera de consumir que busquen exclusivitat, rendiment i sostenibilitat. Husta proposa des de l’experiència que el client dissenyi i fabriqui els seus propis esquís amb el concepte “Bespoke” fins als esquís de col·lecció que ja són al mercat amb els models Paom (all mountain), Lua (travessia) i Roc (pista) 

Cada corba és diferent i cada esquiador la traça a la vostra manera. Si això és així, per què tots els esquís són iguals? Partint de la base que personalitzar els esquís és possible, els emprenedors de Husta Skis ja fa uns quants anys que desenvolupen el concepte Bespoke per oferir a esquiadors apassionats i amb bon nivell un producte únic. Els esquís Husta es caracteritzen per tenir un vessant artesà molt important completat amb la més alta tecnologia 4.0 amb màquines de control numèric.

La producció es realitza íntegrament al taller de Salardú, una antiga ebenisteria, utilitzant materials en un alt percentatge reciclables i amb una reducció que pot arribar fins al 70% d’aplicació de material plàstic als esquís comparativament amb els processos de les marques industrials.

Els esquís Husta es caracteritzen per tenir un vessant artesà molt important completat amb la més alta tecnologia 4.0 amb màquines de control numèric

S’aplica així el compromís de la marca per a la màxima sostenibilitat oferint uns esquís amb una durabilitat superior als de fabricació estandarditzada. A més a més, es treballa en gran mesura amb fusta de proximitat provinent dels Pirineus. Amb aquest enfocament, Husta Skis ofereix un producte distintiu, personalitzat i exclusiu, amb disseny atemporal i sensacions úniques en neu.

+ GALERIA DE FOTOS: DESCOBREIX EN AQUESTA GALERIA COM ES FABRIQUEN ELS HUSTA SKIS

Esquís Bespoke
La companyia ofereix tres conceptes d’esquís a la seva producció, amb els Bespoke com la màxima expressió del producte fet a mida. En anglès aquesta paraula significa “fet per a un client o usuari en particular” però és que a més a més a Husta aquest concepte s’eleva al nivell de màxima experiència per què el client és el protagonista en la confecció dels seus esquís.

Sempre es realitza amb la supervisió i l’ajuda d’un enginyer i tècnic esportiu nivell 3 amb diverses fases del procés que passen per la creació del disseny inicial tenint en compte les variables principals després d’esquiar amb aquesta persona i entendre’n la realitat. En un segon estadi es fa una anàlisi biomètrica de l’esquiador i finalment es passa a la fabricació en què el client és protagonista.

La companyia ofereix tres conceptes d’esquís a la seva producció, amb els Bespoke com la màxima expressió del producte fet a mida

Cada persona esquia de manera única, així que utilitzar els mateixos esquís industrials redueix les possibilitats daprenentatge, millora i gaudi. És un procés fet a mida en què s’aplica alta tecnologia. Cada esquí és únic, mai no n’hi haurà dos iguals i cada model que surti de la premsa serà exclusiu per a l’esquiador que l’ha fabricat amb les mans al taller de Salardú.

Models Custom
El segon grau en personalització són els esquís custom. En funció del nivell, preferències de terreny i objectius del client es pot donar forma a uns esquís, singulars en disseny i en comportament, sobre qualsevol de les geometries ja prèviament estudiades i que es proposen a la col·lecció de Husta.

Aquests esquís són un llenç en blanc on el client crea uns dissenys amb els colors, gràfics i fins i tot els materials i acabats que més el representin. Els Custom diuen molt de la personalitat de cada usuari.

Esquís de col·lecció
La temporada d´hivern 2023-2024 estan disponibles tres models d´esquís de col·lecció. El model Paom, un esquí All Mountain, és a dir un tot terreny, dissenyat per a l’esquí tant a pista com a terrenys no preparats. Està disponible ja des de començament de temporada en tres longituds diferents: 186 cm, 174 cm i 162 cm.

El model Roc és un esquí especialment pensat per a l’excel·lència a les pistes i destinat a esquiadors avançats amb ple domini de la conducció sobre els cants. Disponible en les mides 180 cm, 170 cm i 160 cm.

Per acabar, el model Lua, un esquí versàtil per a tots els nivells d’esquiadors amb un enfocament predominantment fora pista, neu pols i esquí de travessia. Disponible en les mides 183 cm, 169 cm i 155 cm.

Aquests models es poden personalitzar prèviament a la seva fabricació seguint el procés dels esquís Custom que hem explicat anteriorment.

La història de Husta Skis
Fundada el 2021 per tres amics apassionats de l’esquí: Xavier Giner, Dani Poy i Quim Tomàs. Husta Skis ha estat treballant amb passió i dedicació en el disseny i construcció d’esquís excepcionals a Salardú, el cor de la Val d’Aran des de fins i tot cinc anys abans, el 2017, quan es va començar a gestar la idea.

A finals del 2022, Husta Skis va llançar amb èxit una campanya de crowdfunding per impulsar el projecte i portar els primers models al mercat aquesta temporada d’esquí que estem estrenant. Per tant es va rebre suport financer de particulars i també va ser reconegut com un dels projectes destacats a la segona edició del Matchfuning “Arrela’t” a l’Alt Pirineu i Aran, una iniciativa destinada a finançar projectes locals als Pirineus.

Durant aquest temps, el trio d’entusiastes ha estat immers al petit taller de Salardú que han batejat com a Husta Skilab, on dissenyen, construeixen prototips i milloren la qualitat dels seus esquís cada dia. La temporada passada, van dedicar temps al desenvolupament dels prototips. Amb l’avantatge de tenir les pistes a prop, van poder destinar tota la temporada a fer proves i millorar-ne els dissenys, amb l’objectiu de presentar al mercat uns productes de primera qualitat.

On comprar
Husta Skis es venen a www.hustaskis.com i en botigues seleccionades especialitzades en esports d’hivern que es comunicaran a les xarxes socials de la marca properament.