Això de Queralt Castellet és un suma i segueix. La setmana passada arrencava l’any de forma immillorable catapultándose fins al capdamunt de podi a la Copa d’al Món FIS Laax Open i complint un somni a Suïssa, un or que se li resistia després d’haver collit una plata i un bronze als anys anteriors.

I sembla que per a la de Sabadell això no és suficient i, tan sols una setmana després, un altre somni complert. Acaba d’embutxacar-, ni més ni menys, que un or en els X Games d’Aspen fent història de nou. Un podi en el qual, per primera vegada en la història de la competició, no hi ha hagut cap nord-americana.

+ [EL VÍDEO AMB TOTES LES RONDES DE QUERALT CASTELLET]

Castellet sortia en últim lloc competint a Aspen davant un nou format estil “jam session” en el qual, durant una hora, les riders han anat tirant rondes una darrera l’altra. Amb aquest format es buscava fomenta la creativitat, ja que permet veure una varietat de trucs més àmplia.

Des de la segona de les sis rondes, Queralt semblava afermar-se en la plata, amb la qual revalidaria el resultat de l’any anterior (quan es va convertir en la primera espanyola a aconseguir una medalla en els X Games d’hivern), però l’última ronda venia amb sorpresa …

+[LA GALERIA D’IMATGES DE LA VICTÒRIA DE QUERALT CASTELLET]

Després de diverses caigudes dels seus rivals i, amb el podi ja assegurat, la rider catalana ha planxa i millorat tots els seus trucs portant-se el or a casa. D’aquesta manera, ha estat la primera no americana a guanyar la competició des de 2009.

Les japoneses Kurumi Imai i Haruna Matsumoto l’acompanyen al podi amb una plata i un bronze respectivament.

Castellet, que segueix segona en la general de la Copa d’al Món FIS competirà la setmana vinent a Mammoth Mt. en la que serà la quarta de les cinc parades.