Joaquim Salarich aconsegueix la 24a posició a l’espectacular SL de Flachau (Àustria) disputat la nit del 9 de març sumant 7 magnífics punts al seu rànquing de Copa del Món passant a la plaça 23 pel que entra dins dels 25 escollits que estaran a les finals de SL a Courchevel a disputar el 20 de març.

Salarich ha aconseguit una nova fita a l’esport hivernal espanyol en ficar-se a les finals de SL de Courchevel que es disputaran el 20 de març. El de Malla resident a Premià ha tornat a brodar una primera mànega en què ha marcat el 10è millor temps aconseguint una brillant passada a la 2a mànega en la qual ha lluitat a fons en un traçat en un terreny molt irregular que exigia no cometre ni un sol error. Finalment, el de Rossignol ha acabat el 24 sumant 7 punts al seu rànquing de Copa del Món en què ara n’acumula 107 i que el deixa a la posició 23a. És a dir, classificat per a les finalíssimes a disputar a França en què només entren els 25 primers. Amb el resultat obtingut a Flachau el 9 de març aquesta ja és la cinquena vegada aquesta temporada que puntua a la Copa del Món.

Salarich, que per primera vegada sortia entre els 30 millors gràcies a la seva bona temporada i millora de punts i va saber aprofitar-ho per ser el 10è. Destacar que les proves que va disputar el cap de setmana del 26 i 27 de febrer a l’estació alemanya de Garmisch-Partenkirchen, obtenint la 8a i 7a posició, respectivament, el van catapultar al rànquing SL FIS 2021-2022.

El vencedor de la competició a Flachau va ser el noruec Atle Lie MacGrath amb un temps de 1:52.51 i Salarich va entrar el 24 a +2.55 de l’escandinau.

Actualment la classificació de SL de Copa del Món l’encapçala el també noruec Henrik Kristoffersen amb 371 punts. A l’esdeveniment austríac també hi havia l’espanyol Juan del Campo que es va quedar a prop de la classificació per la segona mànega amb 36è lloc després de sortir amb el dorsal 54. L’esquiador basc sí que va aconseguir classificar-se entre els 30 ambdós dies a les copes del món de Garmisch -Partenkirchen del 26 i 27 de febrer fent història amb Quim Salarich.