Un cop més ho va tornar a fer i Lucas Eguibar, que el dimarts va complir 27 anys, va tenir una gran actuació al Campionat del Món d’Snowboard que s’està disputant a l’estació sueca d’Idre Fjäll. Lucas, que ja passar amb nota les rondes classificatòries que el permetien arribar a la gran final d’aquest dijous, va tenir una gran actuació i va estar a un alt nivell en totes les rondes prèvies del gran dia.

[LES MILLORS FOTOS DE LA VICTÒRIA DE LUCAS EGUIBAR EN AQUESTA GALERIA]

Va anar superant ronda a ronda amb classe, sabent llegir millor que ningú un circuit llarg pel que estem acostumats en aquesta disciplina, adaptant-se a tots els reptes que li plantejava la cursa fins arribar a la gran final. En semifinals, ‘Luki’ ja va fer uns darrers metres de la llarga recta final, plena de turons i dubbies,  fantàstics, deixant-se caure al terra en el darrer suspir. I això és el que va fer a la gran final.

El rider de Sant Sebastià va sortir sense voler guantar-ho tot en els primers metres i sempre va estar ben posicionat, amb opció de lluitar com a mínim per les medalles, fins que va arribar la llarga recta final, on Lucas va saber mantenir la velocitat i deixar córrer la seva taula, remuntant, arrivant a l’alçada del gran favorit, l’austríac Alessandro Haemmerie, i superant-lo.

Va ser una arribada d’infart, justeta, però ràpidament es va saber que Luvas havia estat primer i nou campió del món. Un nou èxit per a un esportista únic, i tot un referent.

Lucas, que va començar en l’esquí alpí, va ser campió d’Europa d’snowboardcross, va guanyar la general de la Copa del Món al 2014-15, va ser doble medalla de plata als Mundials de Sierra Nevada 2017, en categoria individual i per equips amb Regino Hernández, i ara es penja la medalla d’or en uns Campionats del Món, demostrant que segueix sent un referent, el millor, en snowboardcross.

Per davant, torna ja la Copa del Món de l’especialitat i en un anys, els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín. La seva història es segueix escribint.