HEAD aposta per l’elaboració de productes d’alt rendiment sense deixar de banda la sostenibilitat.

L’empresa austríaca, líder en el sector dels esports d’hivern, té com a objectiu oferir l’equip esportiu de més rendiment tant a debutants com a professionals. A aquest objectiu, s’hi afegeix el propòsit de dissenyar els millors productes reduint l’empremta mediambiental. Per això, HEAD presenta la iniciativa HEAD RETHINK amb què pretén “pensar, repensar i finalment actuar” en tot procés de producció.

L’estratègia de HEAD RETHINK replanteja la importància d’aturar-nos a reflexionar “QUÈ” fem i encara més important, “COM” ho fem, per aconseguir així que totes les accions o productes HEAD siguin tan sostenibles com sigui possible. El projecte consta de les següents iniciatives:

CoolEarth: El 2007 HEAD es va associar a l’organització mediambiental Cool Earth que té com a objectiu abordar la crisi climàtica salvaguardant la selva tropical de l’Amazones, un recurs invaluable.

Embalatges: HEAD ha reduït considerablement l’ús del plàstic a tots els seus embalatges, substituint-los per materials sostenibles com el paper reciclat.

Producció sostenible: l’energia principal de la fàbrica d’esquís HEAD, ubicada a la central de la companyia a Kennelbach (Àustria), procedeix d’una central hidroelèctrica del riu Bregenzer. A més, en aquesta mateixa localització des del 2022 es fa servir un nou i eficient sistema de gas natural per escalfar les premses d’esquí.

Nous productes: creació de nous productes de gran rendiment i sostenibles. Actualment, els marcs d´acer dels esquís contenen un 20% d´acer reciclat i un 70% de les làmines superiors són d´ECO-PA 11. Un altre exemple és la bossa KORE r-PET Backpack feta d´ampolles de plàstic r-PET completament reciclable.

R+D: inversió en investigació en nous materials i processos de producció de menor impacte mediambiental. Exemple d’això és la participació que va fer HEAD al projecte FiberEUse, en la creació d’un esquí model amb materials reutilitzats.