Els fons recaptats es destinaran als Centres de Dia per a gent gran de la Creu Roja Andorrana, que contribueixen a la millora de la qualitat de vida dels usuaris. Les donacions es poden fer des d’aquest passat dissabte, coincidint amb l’inici oficial de la temporada d’estiu, i fins al final de la temporada d’hivern 2024-2025

Les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira Soldeu – El Tarter engeguen per segon any consecutiu, conjuntament amb Univers Bomosa i Worldcoo, la iniciativa de l’arrodoniment solidari, que permet recaptar fons a través de donacions de cèntims en els pagaments amb targeta de crèdit en diferents punts de venda de l’estació. Per a aquesta edició, els dominis recaptaran fons en favor de la Creu Roja Andorrana i els seus Centres de Dia per a gent gran. Les donacions es poden fer des d’aquest passat dissabte 22 de juny, coincidint amb el tret de sortida oficial a la temporada d’estiu, i es mantindran actives fins al final de la temporada d’hivern 2024-2025.

L’arrodoniment solidari és el sistema de recaptació que permet als clients de les estacions contribuir a projectes solidaris. Quan els clients paguen amb targeta bancària a les taquilles o als establiments de restauració, poden optar per arrodonir l’import final de la seva compra i donar la diferència a aquesta causa social.

Atenció a la població gran del Principat

Per aquesta segona edició, els fons recaptats es destinaran als Centres de Dia de la Creu Roja Andorrana. Aquests centres són recursos assistencials per a persones grans en situació de dependència o fragilitat, que els permeten continuar vivint als seus domicilis i eviten la seva institucionalització en centres de llarga estada. En aquests espais de dia s’ofereixen activitats d’estimulació i rehabilitació física i cognitiva, així com activitats d’oci i lleure, sortides culturals, tallers, espectacles i xerrades=. L’objectiu és proporcionar assistència i activitats terapèutiques diürnes a la gent gran gràcies a un equip multidisciplinari de professionals sociosanitaris.

Actualment, la Creu Roja Andorrana gestiona tres Centres de Dia, a Sant Julià, Santa Coloma i Escaldes-Engordany, on es concentra la major part de la població. L’obtenció de nous recursos ajudaria a l’obertura d’un quart centre de dia que permetria ampliar la capacitat actual de 88 usuaris a aproximadament 108.

Iniciativa pionera a Andorra

L’estiu del 2023 es va posar en marxa per primera vegada a Andorra l’arrodoniment solidari gràcies a l’acord entre les estacions de Pal Arinsal i Grandvalira  Soldeu – El Tarter, Univers Bomosa i Worldcoo, empresa especialitzada amb un gran bagatge a Espanya. La iniciativa va beneficiar la Fundació Muntanyencs per l’Himàlaia, dedicada a projectes entorn de l’educació, l’alimentació i salut dels més petits. L’acció va recaptar 8.123 euros a través de 10.287 donacions, contribuint a l’escolarització de més de 100 infants a Katmandú.

Aquesta iniciativa s’alinea amb els objectius de sostenibilitat i responsabilitat social corporativa de les estacions. Els detalls de la recaptació es poden seguir des del web https://grandvaliraresorts.worldcoo.com/78b9bac6-b8e1-4cf1-86c0-7ee1fb03705d, on també s’explica el funcionament de la iniciativa i els projectes beneficiats. A més, el personal de taquilles i restauració ha rebut formació específica per implementar aquesta iniciativa de la millor manera possible.