El balanç d’aquest inici de temporada a Grandvalira, marcat per un Pont de la Puríssima de cinc dies, ha estat el més positiu dels últims anys tant en nombre de visitants com en qualitat de la neu. Durant tot el pont, les estacions de Grandvalira Resorts han rebut la visita de prop de 65.000 esquiadors, la qual cosa suposa la millor xifra registrada en anys durant aquest període. S’han registrat una mitjana de 13.000 esquiadors per dia en el cas de Grandvalira, i el dia de més afluència va ser el dilluns, amb més de 16.000 esquiadors al llarg de la jornada.

Grandvalira va estrenar la temporada amb 136 quilòmetres esquiables i tots els sectors connectats, un fet que, com indica el director general de Grandvalira – Nevasa, Juan Ramon Moreno, “no és habitual durant el Pont de la Puríssima. Feia moltes temporades que no teníem tanta neu en aquesta època de l’any, però a més, amb una qualitat excepcional”. Durant aquests dies de pont, els quilòmetres esquiables s’han pogut anar incrementant fins a un total de 140 gràcies als equips de treball sobre el terreny, i amb les nevades registrades durant aquests dies, els gruixos de neu acumulada també han augmentat arribant fins els 120 cm de neu pols a les cotes més altes de Grandvalira. “S’han complert amb escreix les nostres expectatives del pont i això ens esperona a encarar el període nadalenc amb optimisme, així com la resta de la temporada”, afegeix Moreno.

BONA ACCEPTACIÓ DEL CERTIFICAT COVID

Els clients de Grandvalira Resorts han rebut amb molt bona predisposició l’obligatorietat de presentar el Certificat Covid per accedir a l’estació, mesura adoptada per tal de fer dels dominis esquiables espais segurs. Aquest certificat es pot obtenir fàcilment mitjançant:

 

– Certificat de vacunació: amb les dues dosis des de fa més de 14 dies o haver passat la malaltia fa més de 6 mesos i haver rebut una dosi de la vacuna fa més de 14 dies.

– Certificat de recuperació conforme s’ha superat la COVID-19 en els últims 6 mesos.

– Certificat de prova diagnòstica negativa, que haurà de ser una PCR o TMA feta les darreres 72 hores o un test ràpid d’antígens negatiu fet les 12 hores prèvies.

Totes les mesures de prevenció – com l’obligatorietat de portar mascareta als remuntadors- així com els controls aleatoris, s’han aplicat amb normalitat i no han causat molèsties als esquiadors, que han entès els beneficis en seguretat.

 

ÈXIT DE LES NOVES TERRASSES

També han rebut una molt bona afluència d’esquiadors les novetats en restauració que ha preparat Grandvalira per aquesta temporada. Pràcticament tots els establiments del domini han obert aquests dies, entre elles les noves terrasses com la My Corner, a la Piolet Brasserie; In the Snow Veuve Clicquot al Tarter, amb una bona selecció de productes gourmet i fondues de la mà de Xavier Fromager Affineur; La Vermuteria, amb els millors vermuts Petroni, pinxos i tapes, i l’IQOS Terrace, la nova terrassa lounge de Soldeu amenitzada amb DJ.

 

ORDINO ARCALÍS REGISTRA GRUIXOS DE FINS A 130 CM DE NEU

Ordino Arcalís ha inaugurat la temporada amb fortes ventades que han obligat a tancar l’estació, per precaució, des de diumenge a les 11:00 fins dilluns a les 13:00, aproximadament. Degut a l’acumulació de neu, la carretera d’accés a pistes també va romandre tancada el matí de dilluns.

Tot i així, els dies que Ordino Arcalís ha estat operativa de 9 h a 17 h, més de 1.000 esquiadors han pogut gaudir de gruixos d’entre 100 i 130 cm. Aquesta excel·lent acumulació de neu ha permès obrir gairebé totes les pistes i remuntadors, i augura un compte enrere cap a la temporada nadalenca molt positiu  i engrescador, amb unes molt bones condicions de pistes, especialment en les zones de freeride.