Grandvalira clou el pont de la Puríssima amb un balanç positiu. El Domini de la Neu ha arribat a aquestes dates amb les millors condicions de les darreres temporades. L’obertura de 122 km amb 68 pistes, 55 remuntadors i enllaços esquiables entre tots els sectors, ha permés assolir més d’un 80% d’ocupació, una xifra que el director de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, ha valorat com “molt bona, tenint en compte que la temporada de neu acaba de començar”. Al llarg dels 3 dies (6, 7 i 8 de desembre), l’estació andorrana ha registrat un total de 45.000 esquiadors, amb una mitjana de 15.000 per dia. El dissabte ha estat el dia de màxima afluència amb prop de 19.000 visitants, amb un perfil dels mercats de proximitat focalitzat en Catalunya i el sud de França, així com també de Madrid, el País Basc i València. Superat amb nota aquest inici de temporada, Grandvalira encara les festes de Nadal amb bones expectatives.

Torreño ha destacat “el bon temps que ens ha acompanyat aquests dies i les excel·lents condicions de la neu”, fruit de les intenses tasques de l’equip d’explotació i, gràcies a la davallada en les temperatures dels darrers dies, de la producció de neu de cultiu que ha ajudat a assolir bons gruixos de neu.

(GALERIA DE FOTOS. Les imatges del gran cap pont de la Puríssima de neu a Grandvalira)

Torreño també ha valorat amb optimisme el fet que “aquests dies, els clients han pogut veure i conèixer les fortes inversions fetes per l’estació aquesta temporada”. És el cas del nou sector Peretol, que ha estat parcialment obert, o el nou aparcament Avet amb 450 places, ubicat a la plataforma esquiable de Soldeu i gratuït amb el Forfet de Temporada Grandvalira o el de dia (adult i sènior) igual que els pàrkings de pagament dels altres sectors. També han causat una gran impresssió el nou restaurant Wine & Meat by Jean Leon de Soldeu, les noves tematitzacions dels circuits infantils del sector Pas de la Casa-Grau Roig.

Oferta lúdica i pedagògica per a les famílies
Durant el pont de la Puríssima, l’Escola d’Esquí i Snowboard ha treballat a ple rendiment durant els tres dies per donar resposta a la gran demanda rebuda. També ha tingut una gran rebuda el Kids program, una nova pedagogia aplicada a l’esquí que comprèn un programa amb diferents activitats dins els circuits infantils de l’estació com Kids Forest, Yôkai, Bababoom Circus i Mon(t) Màgic, així com el programa amb col·laboració amb Burton Riglet, que ofereix classes d’snowboard a partir dels 3 anys.

Inauguració del Wine & Meat Bar by Jean Leon i el Burguer Brothers
Grandvalira ha obert el 100% dels seus establiments de restauració, oferint als esquiadors una àmplia i variada oferta gastronòmica adaptada a tots els paladars. La principal novetat ha estat l’estrena del Wine & Meat Bar by Jean Leon, un restaurant bistronòmic al sector Soldeu amb productes d’alta gama i un servei desenfadat. El Burguer Brothers de Grau Roig també ha obert les seves portes, oferint hamburgueses caseres amb un ambient agradable i informal.

Torna el millor après-ski dels Pirineus a l’Abarset
Amb el pont de la Puríssima, ha tornat el millor après-ski dels Pirineus a l’Abarset, que el divendres va viure una estrena de la temporada d’hivern exitosa amb l’actuació de Ley DJ. La tarda-vespre de dissabte, amb Ion Pananides i Alex Pott, va ser la de més afluència. Aquesta inauguració ha donat el tret de sortida a una extensa i variada programació que s’allargarà durant la temporada d’hivern i a la qual hi prendran part artistes de primera línia de l’escena musical. L’Après Amélie, de la seva banda, també va generar expectació en la seva estrena, amb l’actuació de DJ Angel de Andrés, i durant aquests dies de pont ha tingut una gran afluència, que el consolida com un dels après-ski més dinàmics d’Andorra.

Objectiu: Nadal a ple rendiment
Tot i els bons resultats durant la primera gran cita de la temporada de neu, Grandvalira continua treballant de forma intensa amb els equips sobre el terreny i amb neu de cultiu -si les condicions metereològiques ho permeten-, per anar ampliant els kilómetres i els serveis que ofereix el domini, amb l’objectiu d’arribar al ple rendiment a les festes de Nadal en kilòmetres esquiables, activitats i oferta gastronòmica.

Ordino Arcalís rep 6.000 esquiadors
Ordino Arcalís, com a integrant de Grandvalira Resorts, també ha fet un balanç positiu d’aquest pont, al qual ha rebut prop de 6.000 esquiadors gràcies a la qualitat de la neu pols en totes les cotes (amb gruixos de 30-50 cm de neu), a la meteorologia favorable i al Telecabina de Tristaina, inaugurat fa més d’un any que està operatiu per primer cop per a la Puríssima. Les millores als restaurants, tant pel que fa a la gastronomia com a les infraestructuresrable, han estat molt ben valorades per part dels visitants.