El compromís d’oferir un producte de màxima qualitat de Grandvalira i Ordino Arcalís es manté inalterable tot i la situacio actual, marcada per l’impacte de la COVID-19.

Ben a punt que la neu ompli el Principat i amb la previsió d’obrir el 100% de les seves pistes, Grandvalira i Ordino Arcalís han publicat les mesures i protocols pel funcionament de les seves estacions aquesta nova temporada d’esquí.

Les estacions associades a Ski Andorra, juntament amb les autoritats sanitàries del Govern d’Andorra, han dissenyat un pla de prevenció per a garantir un entorn segur per a treballadors, visitants i els habitants del país.

Aquestes mesures preventives, certificades per Bureau Veritas i Oca, destaquen que es practicaran tests regularment al personal dels dominis esquiables, aixi com als treballadors del sector turistic i vinculat al comerc de tot el pais.

A part de les mesures preventives, les estacions també volen potenciar l’accés dels visitants oferint una política de flexibilitat total per a cancel.lar les reserves de forma gratuïta fins 24 hores abans de fer-se efectives.

També oferiran una assegurança de dia a un preu assequible que cobreix les despeses en cas que es detectés un positiu, responent a les inquietuds mostrades pels mateixos clients.

Llistat de les principals mesures Covid-19:

 • Es practicaran tests per detectar casos de COVID-19 regularment a tot el personal
 • No serà necessari cobrir el rostre durant el descens en la pràctica de l’esquí i l’snowboard, tot i que es recomana l’ús de mascareta o d’un tapacoll tipus Buff
 • Serà obligatori cobrir-se el rostre amb mascareta, o be amb un tapacoll tipus Buff homologat, per a tots els majors de 6 anys als remuntadors, a les zones d’espera i als embarcaments de les instal.lacions mecàniques.
 • Sera obligatori l’ús de la mascareta per a tots els majors de 6 anys en espais tancats, edificis i zones comunes com restaurants, escoles, botigues i taquilles.
 • No es contempla una limitació d’aforament a l’estació per a la pràctica de l’esquí i l’snowboard, però s’instauraran mesures de distanciament social en els punts mes critics.
 • No es limitarà l’aforament als remuntadors, seguint les recomanacions de Domaines Skiables de France (DSF), als quals estan associades les estacións d’esquí d’Andorra.
 • Aforament limitat als espais tancats com són els restaurants, les escoles, les botigues o els lloguers de material, on es recomana, a més a més, el distanciament de com a mínim 1.5 metres entre persones. En aquests espais, s’implantarà un sistema de gestió a les zones d’espera.
 • Es reforcarà el servei de neteja i desinfecció d’espais comuns. També s’instal.laran nous sistemes de filtratge de l’aire en els conductes de la calefacció.
 • Els telecabines es tractaran amb un sistema fotocatalític que elimina virus i bacteris de totes les superficies amb un efecte de llarga duració.
 • Hi haura dispensadors de gel hidroalcohòlic a la zona d’embarcament dels telecabines i els edificis i restaurants de l’estació.
 • L’Escola d’Esquí i Snowboard adaptarà els protocols tècnics d’ensenyament per garantir la seguretat dels clients i els monitors.
 • Les mesures de prevenció adoptades per les estacións estaran certificades pels segells de qualitat de les companyies de prestigi Bureau Veritas i OCA.
 • Es recomana la compra i reserva online amb allotjament al web grandvalira.com per evitar el pas per taquilles. A més de garantir el millor preu, totes les compres al web oficial estan cobertes per una garantia de cancel.lació i devolució gratuïtes.
 • Es recomana l’ús del Forfet de Temporada o el Forfet Plus+ que permeten anar directament al remuntador sense passar per taquilles.
 • Es reforçara l’auto venda i, a tal efecte, s’han incorporat noves màquines de venda i recollida de forfets als diferents accessos a l’estació.
 • Recomanació de pagament contactless i s’instal.laran sistemes de cashguard per evitar la manipulació d’efectiu per part del personal.
 • Es minimitzarà l’ús de planigrafies i materials informatius en paper. Es recomana l’ús de les aplicacions de Grandvalira i d’Ordino Arcalis per mantenir-se informat i consultar el mapa de pistes, que funcionen sense connexió a Internet i amb audioguiat. També per a reserves previes als restaurants a la carta, on es prioritzarà el servei als clients amb reserva per a controlar els aforaments.

 

Política de cancel·lació gratuïta i devolució

Si el client amb reserva no pot visitar Grandvalira Resorts a causa de la COVID-19, encara que el domini estigui obert, podra cancel.lar la reserva de manera gratuïta si ho fa almenys amb 24 hores d’antelació. En paquets amb allotjament, haurà de consultar la  política de cancel.lació de la seva reserva.

Política de cancel·lació d’allotjaments

Grandvalira Resorts compta amb un extens llistat d’hotels amb Garantia COVID amb l’objectiu de garantir a tots els clients la devolució de l’import pagat en les seves reserves d’allotjament, i sense aplicar cap despesa, sempre que es compleixin les seguents condicions:

– Prohibició de sortida del territori, imposada per una entitat pública o governamental del país d’origen.

– Prohibició d’entrada a Andorra decretada pel Govern d’Andorra o altres autoritats locals.

– Restriccions de vol o tancament complet d’aeroports per motius COVID-19.

* No inclou ofertes especials, vendes flash ni abonaments de temporada.

Forfet de Temporada amb Garantia de Devolució

Els forfets de temporada de Grandvalira i d’Ordino Arcalis estan coberts per una garantia de devolució que assegura que, en cas de tancament forcat de l’estació per motiu de COVID-19 durant la temporada 2020-21, Grandvalira Resorts aplicaria una devolució dels dies d’esquí no amortitzats. D’aquesta manera, s’efectuaria un reemborsament dels diners per a aquells clients que hagin comprat en periode Early Booking i aixi ho sol.licitin, i la devolució de l’import en un val bescanviable per a la temporada seguent per a aquells clients que comprin en periode promocional o en la tarifa general.

La Garantia de Devolució estableix una graella d’amortitzacions amb el percentatge de devolucioóa aplicar, depenent de la data d’un hipotètic tancament anticipat o un tancament de fronteres amb Andorra, que impedeixi desplacar-se a Grandvalira.

Escoles d’esquí

A tot els monitors de l’Escola d’Esquí i Snowboard de Grandvalira se’ls practicarà tests de control de la COVID-19 de manera regular durant tota la temporada per garantir la seva seguretat i la dels clients. Les escoles han adaptat els seus protocols tècnics per garantir la seguretat dels clients i els monitors.

Es prioritzarà el servei a aquelles reserves fetes amb previsió. Es recomana reservar amb previsió a grandvalira.com i ordinoarcalis.com

Hi haura gel hidroalcohòlic a disposició dels alumnes i es desinfectaran regularment totes les superfícies. També es desinfectarà tot el material utilitzat entre cada ús.

Restaurants

L’àmplia oferta gastronòmica de Grandvalira Resorts continuarà seduint els paladars dels esquiadors. Els restaurants seguiran les directrius governamentals dictades pel Ministeri de Sanitat del Govern d’Andorra. El fet de portar mascareta és obligatori quan no s’estigui assegut a la taula i s’han organitzat els seients per assegurar la distància prudencial entre els diferents grups. Hi haurà disponible desinfectant de mans a l’entrada dels locals i es realitzarà una neteja i desinfecció molt més frequents.

Les cartes dels restaurants estaran en format QR per evitar la manipulació de paper.

Es recomana reservar taula prèviament a aquells restaurants amb servei a la carta mitjancant l’app de Grandvalira i Ordino Arcalis i els webs grandvalira.com i ordinoarcalis.com

Après-ski a l’estació

Aquest hivern no toca. Per una raó de compromís social, Grandvalira ha decidit no obrir els seus emblemàtics espais d’apres-ski a l’estació durant la temporada d’hivern 2020-2021, en la línia d’altres reconegudes estacions d’arreu d’Europa.

Grandvalira està conscienciada de l’esforc col.lectiu per superar la situació actual i no considera convenient posar en risc aquest sacrifici.

Els emblemàtics espais L’Abarset i Aprés Amelie tornaran l’hivern vinent amb més força i ganes de festa que mai.

Esdeveniments esportius

Aquest hivern les estacións de Grandvalira Resorts mantenen planificats esdeveniments de primer nivell internacional, que pel seu format no comporten massificació de participants ni públic assistent. Ordino Arcalis serà l’escenari, per setè hivern consecutiu, del prestigiós circuit mundial de freeride, el Freeride World Tour, la setmana del 22 al 27 de febrer.

El sector Grau Roig de Grandvalira, per la seva banda, acollirà la Copa del Mon d’Esqui de Quilòmetre Llancat, en dates encara per determinar.

 

Andorra, una destinació segura

Andorra és el segon pais del món que més proves per controlar casos de COVID-19 ha fet a la seva població, amb un cribratge del 177,9% dels seus habitants.

Es practicaran tests al personal dels dominis esquiables, aixi com als treballadors del sector turistic i vinculats al comerc de tot el país per a garantir la seguretat de la població i la tranquil.litat dels turistes i visitants. Tots els comercos i locals d’Andorra estan implementant mesures d’higiene i seguretat necessàries per garantir la seguretat de tots els visitants, aplicant les directives i recomanacions de les autoritats sanitàries del Govern d’Andorra. A més, apliquen mesures de neteja addicionals i proporcionen gels per a les mans.

Existeixen avisos de seguretat als nuclis urbans, ja que es confia que tothom actui per protegir als visitants i als treballadors. Es recomana respectar aquestes normes si continuen vigents durant l’hivern.

Per sort, l’esquí i l’snowboard són activitats que es practiquen a l’aire lliure, amb equips com guants i ulleres, que ajuden a protegir els usuaris.

 

Més informació

Tota la informació a grandvalira.com i ordinoarcalis.com.