Grandvalira ha presentat aquest dimecres les principals novetats de la temporada d’hivern 2019-20. L’estació afronta l’hivern amb unes excel·lents expectatives. D’una banda, a causa de les nevades que han caigut i del descens de les temperatures, que segons les previsions es mantindran durant els propers dies; la nova campanya d’esquí s’estrenarà el 30 de novembre i el punt i final serà el 13 d’abril, sempre que les condicions de la meteorologia ho permetin. I de l’altra, perquè el domini més gran del sud d’Europa manté intacta la seva voluntat d’evolució i per això ha realitzat un important esforç d’inversió amb un total de 13 milions d’euros que s’han destinat principalment a la creació de noves infraestructures, a la innovació tecnològica, a la millora de serveis de l’Escola d’Esquí i Snowboard i a les novetats en l’oferta d’oci i restauració.

Un dels aspectes més estratègics en termes de negoci és la integració de ple d’Ordino Arcalís al grup Grandvalira Resorts, on des d’aquesta temporada, els clients podran esquiar de forma il·limitada amb qualsevol dels forfets de Grandvalira. De fet, la combinació de les dues estacions permet oferir als esquiadors un producte de neu encara més capdavanter, amb un total de 240 km i un volum de visitants que preveu superar els dos milions de forfets venuts.

 

Nou sector Peretol

Grandvalira esterena un nou sector d’entrada al domini. El sector Peretol, situat a 1.960m d’altitud a Bordes d’Envalira, es suma als 6 ja existents i s’integrarà a l’oferta esquiable donant accés a les pistes mitjançant el telecadira del Pla de les Pedres.

 

Noves pistes

Aquesta entrada pel sector Peretol permetrà descongestionar el telecadira de Cubil, (sector Grau Roig). S’ha fet un important esforç d’inversió que consisteix en el condicionament de  dues noves equipades amb canons de neu (Valira 1 enllaçada amb Valira 2), que comencen a l’altura del Restaurant Cubil del sector Grau Roig i finalitzen al peu del TSD6 Pla de les Pedres. Aquest giny, que facilita el retorn cap a la part alta del Funicamp, tenia el seu punt de sortida al Pla de les Pedres. Tanmateix, també s’han habilitat 5 pistes més als sectors de Grau Roig, Peretol i Soldeu.

 

El telecadira més llarg d’Andorra

Per a aquesta temporada, el telecadira TSD6 Pla de les Pedres s’ha ampliat en longitud i actualment té el seu punt d’inici al sector Peretol (Bordes d’Envalira). La instal·lació compta amb 128 cadires, 35 més que anteriorment, augmentant d’aquesta manera la capacitat de transport dels esquiadors. El telecadira podrà desplaçar fins a 2.600 persones per hora. El TSD6 Pla de les Pedres es converteix en el telecadira de més longitud d’Andorra, tot un repte tècnic. La modificació d’aquest giny és un exemple del compromís de Grandvalira en oferir una nova alternativa de mobilitat dels esquiadors que es traslladen de Grau Roig a altres sectors, així com també s’ha fet un esforç important en incorporar una porta d’entrada més a l’estació.

 

Teleesquís nous

Paral·lelament, l’estació també ha instal·lat 3 teleesquís. D’una banda, el TK Moretó i el TK Valira que faciliten el moviment d’esquiadors a través de les pistes blaves Valira 1 i Valira 2. I de l’altra, el TK Bordes que enllaça el Sunset Park Peretol by Henrik Harlaut amb el peu del telecadira TSD6 Pla de les Pedres. El teleesquí d’aquest park estarà obert durant tota la jornada per donar accés i enllaç amb el telecadira esmentat. El park, però, mantindrà el seu horari d’obertura de dimarts a diumenge de les 15h a les 21h.

A més, des del Pla de les Pedres fins al peu del telecadira que porta el mateix nom, s’ha condicionat una nova pista blava que és la continuació de la pista Solanella que parteix des de dalt del sector Encamp. Aquest traçat ara s’anomenarà Solanella XL.

 

450 places d’aparcament a Soldeu

L’estació ha realitzat una forta inversió i ha construït un pàrquing soterrat de 4 nivells amb un total de 450 places que està situat al peu de la plataforma esquiable que sobrevola el riu Valira. El pàrquing serà gratuït per als usuaris amb el Forfet de Temporada de Grandvalira i per als esquiadors amb el forfet de dia, de les 8h a les 20h.

 

Més capacitat de transport

Mitjançant els seus 76 remuntadors, Grandvalira té la capacitat de mobilitzar a través del seus 210 km esquiables un total de 120.645 esquiadors per hora. L’estació andorrana s’ha convertit

en un dels dominis més moderns pel que fa als seus ginys mecànics. Aquesta tecnologia puntera s’ha posat a l’abast dels clients per fer més fàcil la seva mobilitat, evitar al màxim possible les cues i, d’aquesta manera, proporcionar una experiència confortable als usuaris.

Grandvalira ha incorporat 4 teleesquís nous entre els sectors Soldeu, Grau Roig i el nou sector Peretol i ha instal·lat noves cabines al Funicamp, més cadires al telecadira TSD6 Pla de les Pedres Soldeu, com també s’ha allargat el telecadira TSD6 Pla de les Pedres Grau Roig incorporant 35 cadires més. També al telecabina Pioners del sector Pas de la Casa s’ha incrementat en 1.000 persones per hora el cabal de transport. Amb tot, l’estació més gran dels Pirineus incrementa la capacitat de moviment en 3.276 esquiadors per hora en relació a la temporada passada.

 

Reforç xarxa innivació i noves màquines trepitjaneu

Grandvalira incorpora 70 canons d’última tecnologia instal·lats estratègicament pel domini. D’aquesta manera, es manté la capacitat d’innivar un 66% de la superfície esquiable de l’estació. De la seva part, s’han adquirit 4 màquines trepitjaneu d’última generació. Així mateix el parc de màquines compta actualment amb 32 ratracs, 22 destinades al trepitjat, 2 als treballs específics dels snowparks i la resta adreçades a la logística i transport de persones per a esdeveniments.

 

Millores als snowparks

Per aquesta temporada, els tres parks presenten nous mòduls, tubs i calaixos.  A l’Snowpark El Tarter s’ha renovat i reforçat tota la Furtive Area que es troba a l’interior dels boscos del sector El Tarter. Pel que fa al Sunrise Park Xavi by Henrik Harlaut (HH), es fa un canvi d’orientació dotant aquest espai de mòduls i salts més adaptats a aquells freestylers que s’inicien. De la seva part, el Sunset Park Peretol by HH és, juntament amb l’Snowpark El Tarter, l’espai d’acollida dels riders més pro. L’horari d’obertura d’aquest park és de les 15h a les 21h de dimarts a diumenge. Els snowparks de Grandvalira continuen oferint una gran varietat d’espais diferents on saltar i practicar els seus trucs des de les 9 del matí fins a les 9 de la nit, 12 hores de freestyle sense descans.

 

Novetats a l’Escola

L’Escola dels sectors d’Encamp, Pas de la Casa i Grau Roig renova els jardins de neu ambientant aquests espais amb la temàtica Kids Forest, fent èmfasi en la flora i la fauna dels boscos autòctons. En concret, a l’Escola de Grau Roig també canvia tot el ‘look’ de la guarderia, i a l’exterior s’hi instal·la un nou espai de motos de neu per a infants. L’Escola ofereix des de fa uns anys programes infantils de tota la jornada amb classes d’esquí al matí i activitats d’aventura a la tarda. La novetat d’aquesta temporada és que aquests programes també tenen lloc als circuits Kids Forest. De la seva part, l’estació finalitza la segona fase de la instal·lació del circuit juvenil Yôkai del sector Soldeu amb més ambientació, salts, peraltes i nous mòduls.

 

Snowboard des dels 3 anys

Grandvalira activa aquesta temporada un revolucionari programa d’iniciació a l’snowboard que és apte a partir dels 3 anys. Es tracta del concepte Burton Riglet on de la mà d’aquesta  firma nord-americana s’introdueix als més petits en aquesta disciplina amb innovadors i divertits mètodes a partir de l’ús de materials que es treballen en sec a l’interior dels centres dels sectors Canillo, El Tarter i Soldeu i, d’altra banda, amb materials que s’utilitzaran directament des de la neu des dels jardins de neu d’aquests sectors.

 

Kids Program

Grandvalira posa en marxa aquest hivern el Kids Program. Es tracta d’una sèrie de programes destinats als infants a partir dels 3 anys d’edat que s’allarguen durant tota una jornada sencera d’esquí i es localitzen en els jardins de neu dels set sectors que formen l’estació. Durant el matí, els petits realitzen classes i a la tarda, les sessions estan basades en el lliscament a partir d’activitats com l’snow tubbing o l’snake gliss. A més, aquests programes també tenen lloc als circuits infantils del Mon(t) Magic Family Park, Bababoom Circus o Yôkai.

 

Més circuits ‘GMG’

L’esquí de muntanya és una disciplina més dins el ventall d’opcions que ofereix Grandvalira i Ordino Arcalís. Entre les dues estacions hi ha actualment un total de 12 circuits marcats (10 senyalitzats i 2 amb tracks GPS). Son d’accés gratuït i s’adapten a tots els nivells d’exigència física i tècnica. A Grandvalira s’hi afegeix un circuit nou anomenat Peretol que es troba en el sector que du el mateix nom. Aquesta temporada amb la integració d’Ordino Arcalís s’hi sumen els de La Coma, Creussans, L’Hortel i l’Estadi.

 

Snake Gliss

L’Escola del sector Soldeu incorpora una nova activitat que forma part del Kids Program però que també s’ofereix al públic general. Es tracta de l’Snake Gliss, una activitat que consisteix en un conjunt de trineus articulats que faran la baixada des del Pla d’Espiolets fins el poble de Soldeu. Conduït per un monitor, l’Snake Gliss és apte a partir dels 3 anys i tindrà lloc a la tarda amb l’última neu, un cop les pistes hagin tancat.

 

Novetats en restauració

L’antic Steak House al sector Soldeu canvia totalment de cara i es converteix en el Wine & Meat Bar by Jean Leon, un restaurant tipus bistronòmic amb producte de gama alta. Al Wine Bar, els visitants podran endinsar-se en territori vinícola com a part d’una experiència a la qual es podrà degustar una àmplia proposta de vins del Penedès de la casa Jean León, destacant els vins experiencials i anyades especials.

De la seva part, la cadena Burguer Brothers s’estableix a la planta superior del Restaurant Cubil del sector Grau Roig. També en el capítol de nous espais, Chocolates Valor comptarà aquesta temporada amb un punt més de restauració a l’entrada de l’embarcament del Funicamp.

 

Novetats en tecnologia

Grandvalira continua invertint en tecnologia i incorpora MyGrandski un registre únic d’identificació de Grandvalira Resorts que dona accés a tots els serveis en línia de forma centralitzada. A més, l’estació incorpora a la seva app millores noves funcionalitats entre les quals destaquen el nou mapa 2D interactiu i la consulta de la informació sobre l’estat de pistes i remuntadors d’Ordino Arcalís. L’app d’Arcalís s’adapta al disseny i a les funcionalitats de l’aplicació de Grandvalira.

D’altra banda, els esquiadors que es desplacin a Grandvalira en vehicle propi podran estar informats mitjançant la pàgina web de l’estació sobre l’ocupació dels aparcaments dels sectors de Canillo, Soldeu i El Tarter. El sistema controlarà quantes places quedaran lliures i d’aquesta manera es podrà informar els clients de quina és la situació dels pàrquings.

 

Altres novetats

Grandvalira activa un nou producte que dona la possibilitat de passar la nit a l’estació en allotjaments singulars i exclusius situats en tres localitzacions diferents: La Cabana Piolet es troba al peu del Montmalús enmig dels seus boscos, està construïda amb fusta i simula una cabana sobre un arbre. El Domo Lodge se situarà a la zona del Coma 3 del sector Grau Roig i l’experiència nocturna es podrà combinar entre gastronomia i fer nit en aquest iglú calent. Per últim, l’estació també preveu instal·lar una petita cabana anomenada Pla de les Pedres Lodge que estarà ubicada a la zona que duu el mateix nom.

A peu de carrer, per accedir al punt de sortida del telecabina de Canillo, s’ha instal·lat una escala mecànica per facilitar l’entrada a l’edifici. Aquesta és una inversió realitzada pel Comú de Canillo per tal de garantir un accés més còmode als esquiadors que van carregats amb el material d’esquí.

 

PRINCIPALS NOVETATS EN XIFRES:

.       13 milions d’€ és la inversió global de Grandvalira per a la temporada 2019-20.

.       1 telecadira modificat (allargament TSD6 Pla de les Pedres).

.       4 teleesquís nous: 2 sector Grau Roig, 1 sector Peretol i 1 sector Soldeu.

.       1 tapís al jardí de neu de la plataforma del sector Soldeu.

.       7 pistes noves o modificades (als sectors Grau Roig, Peretol i Soldeu).

.       120.645 esquiadors/h és la capacitat de transport a través dels 76 remuntadors.

.       3.276 esquiadors/h més que en la temporada anterior.

.       4 màquines trepitjaneu noves

.       70 canons nous

.       12 circuits d’esquí de muntanya entre Grandvalira i Ordino Arcalís (1 nou a Grandvalira i s’hi sumen els 4 d’Arcalís).

Més informació: www.grandvalira.com