Gran ensurt el que ha partit aquest dimecres l’esquiador andorrà Joan Verdú a l’estació francesa d’Orcieres Merlette 1850, en la que es disputaba una cursa de la Copa d’Europa de Decencs.

En el decurs de la baixada, en Joan Verdú s’ha trobat amb dos operaris que estaven treballen el traçat, per sort l’incident s’ha produït en una part amb molta visibilitat i l’esquiador del Principat d’Andorra els ha pogut evitar varint la serva traçada, però perdent això si un temps preciós.

El mateix esquiador ho explicava amb aquestes paraules a la Federació Andorrana d’Esquí (FAE):

“Molt content perquè no hagi passat res greu perquè realmente ha estat una situació una mica crítica. Per sort he vist que estaven al mig de la pista. Ho he vist bastant aviat i ho he pogut esquivar. He canviat de línia i ho he pogut esquivar sense masses problemes, però menys mal que era una zona visible i ho he pogut evitar, perquè es pensaven que no hi havia ningú a la pista i s’han ficat a arreglar la pista i pintar i menys mal que ha estaten aquesta zona visible perquè si hagues estat darrera un salt o una porta cega hagués estat un drama.

Per altra banda estic molt content del resultat, tot i haver perdut una mica de temps perquè he hagut de canviar la trajectòria, la 11a plaça a la Copa d’Europa, en les primeres curses de descens que feia després d’un any que no tocava els esquís, així que molt contents i satisfets del ritme de cursa. Ara a per més aquests dies amb un bloc de súper gegant i després un bloc cde gegant”.

La cursa l’ha guanyat l’esquiador de Franca Victor Schuller, per davant de l’austríac Raphael Haaser i el també francès Sam Alphand, una cursa en la que Joan Verdú ha assolit una meritòria 11a plaça, en una temporada en la que ja suma tres victòries, dues en gegant i una en súper gegant.