Gourette esdevindrà aquest cap de setmana la seu del Week End Telemark, 195 anys després de la creació de la modalitat d’esquí més antiga, creada per en Sondre Norheim l’any 1825. Seran gairebé 40 hores dedicades a gaudir de la trobada nacional de Telemark que s’organitza a l’estació amfiteatre situada entre 1.350 m i 2.450 metres, una de les millor custodiades dels Pirineus Atlàntics pel seu nivell excel·lent de conservació i l’irrepetible paisatge de la Vall d’Ossau, envoltat de pics que superen els 2.500 metres d’altura www.lespyrenees.net

A partir de les 8 del matí del dissabte 25 de gener i fins a les 23.00 h del diumenge, els amants del Telemark tenen una cita a Gourette. El Telemark és una tècnica d’esquí en la que el taló s’allibera de l’esquí, inventada pel pare de l’esquí modern, Sondre Northeim. La peculiaritat radica en la forma de fer els girs; es flexiona el genoll intern, de manera que l’esquí inferior queda més enrere que no pas el genoll exterior. La tècnica que té cada vegada més seguidors, va agafar un nou impuls als anys setanta, als Estats Units gràcies a la llibertat més gran de moviment i a la complexitat que aquesta pràctica comporta.

Calendari del Week End Telemark

Dissabte:

Iniciació, perfeccionament i cursa de Telemark

Diumenge:

Iniciació, perfeccionament i Telemark lliure

Ofertes

Week End Telemark complet: 102 euros (inclou 2 nits + 2 esmorzars + 1 dinar + 2 pícnics). Oferta vàlida fins al 23 de gener.

Week End Telemark arriba el dissabte: 60 euros (inclou 1 nit + 1 esmorzar + 1 dinar + 1 pícnic). Oferta vàlida fins al 23 de gener.

Inscripcions: www.pyreneeschromo.fr

Més informació: Oficina de Turisme de Gourette: +33 05 59 05 12 17

Dominique Lahirigoyen: +33 06 76 81 91 03

L’amfiteatre natural amb neu fresca

Ubicada als vessants del llegendari Col d’Aubisque, al cor d’un paratge natural preservat, Gourette recorre els seus vessants al llarg de més de 1.100 metres d’altitud i té 125 hectàrees en total. Per la seva ubicació a peu de pistes és un ressort familiar que té dues àrees per a esquiadors, i un espai únic als Pirineus: el Happy Place, per a esquiadors principiants, amb 14 hectàrees de baixades suaus, perfectes per perfeccionar les habilitats de l’esquí de manera segura.

Gourette, el bressol del rider professional Jean-Michel Gouadain, té 39 pistes, 14 ginys mecànics de darrera generació que aporten fluïdesa i un aparcament gratuït amb capacitat per a 1200 vehicles. Al ressort s’accedeix amb el telecabina gratuït du Ley.

Els més experimentats troben el seu paradís als vessants de Pène-Blanque i Cotch, amb pistes tècniques i variades en un amfiteatre natural amb orientació nord, replet de neu fresca, malgrat els 165 canons de neu de què disposa el domini. Els amants de la natura troben a Gourette, un espai dedicat a les activitats nòrdiques (2 rutes de raquetes de neu, de 2,2, i 2,6 km; pista d’esquí nòrdic i pista de patinatge, de 600 metres). A més, el ressort ofereix activitats inusuals com ara banys nòrdics i sauna a l’aire lliure, tant si neva com si fa sol.

Per la seva banda, el Departament dels Pirineus Atlàntics duu a terme un projecte ambiciós amb la re urbanització del front de neu i del sector per a principiants, amb el desenvolupament de pistes blaves, renovació de ginys mecànics, entre d’altres. La inversió estimada pels pròxims anys és de 30 milions d’euros.

La primera estació Nordic Walking

A l’unir-se a la xarxa Nordik Walk Station, Eaux-Bonnes / Gourette esdevé la primera estació de marxa nòrdica. A la sortida d’Eaux-Bonnes hi ha tres circuits accessibles durant tot l’any.

INFO: https://stationsnordikwalk.com/fr/stations/eaux-bonnes-gourette