Les imatges més espectaculars de neu i muntanya es podran veure el pròxim dissabte, 4 de març, a la primera edició del Festival Image Montagne que acollirà l’estació d’esquí de Gourette (Pirineus Atlàntics). Seran un total de nou curtmetratges, els millors de l’edició 2022 del Festival Images et Montagnes, els que es podran veure a les 18 i a les 21 hores en el cinema de l’estació pirinenca. Aquest esdeveniment s’organitza en col·laboració amb el Conseil Départemental dels Pirineus Atlàntics i el domini esquiable de Gourette.

En el festival es podran veure els millors nou curtmetratges de l’any, d’entre set i quinze minuts de durada cada un. Els curtmetratges que es projectaran seran els següents: “This is home: Jackson Goldstone, d’Anthillfims; “La zone”, d’en Julien Roserensa; “Le pilier du contrevent”, de GMHM; “Stories from avalanche terrain”, de Mammut; “Fuego”, de Kilian Bron i Pierre Henni; “Action directe”, de Zachary Barr i Josh Lowell; “Mustapha Ceylan”, de Jules Guarneri i Benoit Goncerut; “Kayak”, de S. Bossebooueuf, F. Dechorgnat, T. Klein, A. Lefort i A. Rossi; i, per últim, “The hight on life”, d’en Pierre Cadot. P.V.P. entrada al Festival: 3 €. Més informació: www.image-montatge.com

A més de participar en la primera edició del Festival Image Montagne, fins al diumenge 5 de març es podrà visitar l’exposició fotogràfica del concurs internacional de fotografia organitzat per la CVCPHOTO a San Sebastián, a la Maison de Gourette.

Què més fer a Gourette?

1. Visitar el nou telecadira i les seves tres noves pistes blaves

Amb el nou telecadira de Bosses, la zona per a debutants de Bezou, l’estació de neu de Gourette compta amb tres noves pistes blaves i esdevé, així, en la zona “evolució” més confortable i tranquil·la per a l’aprenentatge de l’esquí. Connecta tots els sectors sense haver de tornar a baixar al fons del ressort. Gourette és coneguda per la qualitat de la seva zona de principiants i pel bonic pla de Bezou, amb les seves pistes verdes i tapissos coberts de darrera generació.

2. Allotjar-se als acollidors xalets Iskö

En el cor de la Vall d’Ossau, a 400 metres del telecabina que porta al peu de pistes de Gourette, hi ha els confortables xalets Iskö, amb capacitat per a entre dues i sis persones. Lluny de l’hotel tradicional, Iskö encarna l’hospitalitat de muntanya en clau de generositat i convivència. Són una mostra de l’energia i l’autenticitat, la història, la bellesa i la cultura de la Vall d’Ossau. Aquí, l’ambient é alegre tant si ets amant de l’art, la música, l’esport o la gastronomia, amb especial ressò en els productes regionals. Als Iskö, la natura és omnipresent i es palpa aquest compromís amb l’enfocament Green Globe. Aquí, tot ha estat dissenyat per preservar el medi ambient, des dels materials utilitzats fins a l’optimització tèrmica.

Més informació: www.isko.fr

3. Despertar-se en una tenda

A Gourette una altra experiència original és passar la nit en una confortable tenda que et facilitarà la gent de L’Aventure Nordique. Acompanyada d’una sortida amb raquetes de neu, un sopar tradicional, bany nòrdic i sauna.

Més informació: www.laventurenordique.fr

Altres cites a Gourette

12 de març: La Gourettoise

100 competidors participaran en aquesta cursa d’esquí de muntanya en categoria individual o en equip de tres (2 homes i 1 dona). Ho organitza el club alpí Vall d’Ossau.

Més informació: +33 (0)5 59 05 12 17.

19 de març: Pyrenéa Triathlon

Triatló de VTT i esquí, en modalitat individual o en equips formats per tres persones. Dues curses d’esquí de muntanya en el punt d’arribada de l’estació.

L’Agènce des Pyrénées

Inspirar, entusiasmar i promoure una nova dinàmica del desenvolupament del macís pirenaic francès basat en els seus actius naturals, patrimonials, econòmics i humans, és el propòsit de l’Agènce des Pyrénées creada l’1 de gener del 2021. La nova institució agrupa les regions d’Occitanie Pyrénées / Méditerranée i Nouvelle-Aquitaine, els sis departaments dels Pirineus francesos i totes les estacions de muntanya des del Mediterrani a l’Atlàntic.

Els Pirineus francesos

Patrimoni Mundial de la Unesco, els Pirineus francesos constitueixen la destinació d’hivern en majúscules. Les 45.707 hectàrees de superfície compten amb cims tan emblemàtics com ara el Pic du Midi, Midi d’Ossai o Grand Tourmalet; el circ glacial de Gavarnie; i més de 1000 pistes de neu emblemàtiques i 15 centres termals amb aigües que brollen a més de 30° a l’hivern. Això fa que dels Pirineus francesos, la destinació de l’Ski & Spa.

www.lespyrenees.net