Alguns diuen que per conèixer el teu veritable valor com a freerider, per convertir-te en algú autèntic, has d’esquiar les ‘spines’ o arestes verticals d’Alaska. Es requereixen dècades d’experiència per dominar l’habilitat de manejar la taula de surf de neu o els esquís en línies àmplies, llegir la neu i calcular amb cura el risc davant de la recompensa per acabar viu i entre els pocs mortals considerats herois.

Sam Anthamatten i Victor de Le Rue ja els podem considerar en aquesta classificació. Sam ha passat la seva vida viatjant pel món i aconseguint gestes inimaginables en esports de neu i en alpinisme, aprenent en profunditat els coneixements necessaris per mantenir-se fora de perill i sempre trepitjar el cim o arribar d’una peça a la vall més profunda.

+ GALERIA D’IMATGES DE LA SEVA AVEN TURA A ALASKA

Víctor ha fet una cursa a partir d’impressionants aventures a les grans muntanyes, dominant la neu pols per experimentar com cap altre els seus secrets. Junts, la seva amistat de llarga durada ha resultat en algunes de les expedicions més increïbles, creant experiències que han canviat la vida de tots dos.

‘Free Rider’ és la història de dos amics que ingressen al seu univers alternatiu on res no importa més que la neu i les línies que permet

‘Free Rider’ no és diferent. És una idea nascuda d’un desafiament de gent que només somia en gran. La parella es va disposar a reclamar les primeres línies a les arestes verticals imbatibles en un racó remot del món. En triar un racó tan distant d’Alaska, el seu objectiu requeria un conjunt específic de condicions meteorològiques, amb fortes nevades i humitat adequada per poder baixar per les ‘spines’ i, alhora, dies de sol resplendent per remuntar en helicòpter.

Després de mesos d’exploració i reconeixement, es va establir la destinació i es van marcar les línies a baixar. Durant l’aventura, es van centrar en el powder (neu pols) i els descensos a través de la forma més pura d’exploració. Tots dos van aconseguir lliscar tant sobre la neu com sobre el seu veritable jo. Línia rere línia i coronant-se reis de les baixades més radicals.

I al final de l’aventura, mentre es preparen per marxar, recordant les seves vides a reprendre i les famílies fora de la bombolla d’Alaska, no s’aprecia res més que una gran alegria pels èxits aconseguits i alhora aquestes sensacions úniques que s’emporten a casa.

‘Free Rider’ és la història de dos amics que ingressen al seu univers alternatiu on res no importa més que la neu i les línies que permet.