Unes condicions immillorables al Naut Aran han permès la celebració de l’edició inaugural d’aquest esdeveniment de surf de neu freestyle fora de pistes. Jon Arribas, Albert Manresa i Aitor Soto conformen el podi d’una jornada en què els riders han tret el millor del sector elegit per a la competició

Ha trigat a arribar-hi, però l’hivern ha fet acte de presència –i de quina manera– al Pirineu. Les nevades caigudes els últims 10 dies han convertit les muntanyes en un llenç en blanc, escenari perfecte per a la disputa del Backcountry Challenge by Alfons García que va tenir lloc ahir dimecres a Naut Aran i que va coronar Jon Arribas com a guanyador de la seva primera edició.

+ GALERIA D’IMATGES – LES MILLORS FOTOS DEL BACKCOUNTRY CHALLENGE

A principis d’any Landing Snowboard anunciava una nova competició de backcountry freestyle de la mà d’Alfons García, referent del surf de neu nacional amb més de 20 anys d’experiència a l’esquena. L’esdeveniment es llançava amb un període d’espera que garantisca les condicions idònies per a la seva celebració i, malgrat que ha trigat més del compte, s’han donat aquest dimecres 6 de març oferint als participants convidats una jornada èpica de pur riding fora de pistes.

El terreny escollit per a la celebració de l’esdeveniment ha estat un imponent sector de Naut Aran que oferia un ampli ventall de possibilitats –amb dos salts construïts per a l’ocasió, a més dels elements naturals de la muntanya– perquè els riders participants poguessin deixar anar a la seva creativitat. En total 390 metres de desnivell, amb pendents entre els 25 i 45 graus i un gruix i qualitat de neu pols que, després de la pertinent anàlisi de seguretat, es convertia a l’escenari perfecte per a l’edició inaugural d’aquesta inèdita i esperada competició que barreja el millor dels mons del freeride i el freestyle.

El terreny escollit per a la celebració de l’esdeveniment ha estat un imponent sector de Naut Aran que oferia un ampli ventall de possibilitats

Un total de 10 riders han format part de l’esdeveniment, entre els quals hi ha noms consagrats com el mateix Alfons García – exercint d’amfitrió –, altres de llegendes com Tyler Chorlton i Suray Fernández – única representant femenina –, i joves promeses com el barceloní Pau Beira. Tots han tingut l’oportunitat de fer dues rondes al sector, puntuant els jutges totes dues per treure una puntuació mitjana basant-se en els criteris d’elecció de línia, aire i estil, control i seguretat, fluïdesa i visió general.

Pel que fa a resultats es refereix el primer lloc ha anat a parar finalment a Jon Arribas, rider local de la Val d’Aran, a qui han acompanyat al pòdium el jove andorrà Albert Manresa i el català Aitor Soto en segon i tercer lloc respectivament.

Tancada la fase competitiva al terreny, queda per desvetllar encara tot el contingut audiovisual que s’ha generat al voltant de l’esdeveniment. Al llarg dels propers dies s’aniran fent públiques a través del perfil d’Instagram de Backcountry Challenge les baixades i les línies més espectaculars d’una jornada que ha deixat grans sensacions entre els riders participants i que reafirma l’enorme potencial de les nostres muntanyes per a la pràctica del surf de neu fora de pista.

Cal recordar que la primera edició del Backcountry Challenge by Alfons García organitzada per Landing Snowboard ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament Naut Aran, així com per la col·laboració de Protest, Bataleon, Spy, Satorisan, Mombisurf, Surfcamp Ribadesella, Can Pizza, Refu Birreria, Brooklyn Baqueira 1500 i Loser Surfers.

Sobre Alfons García

Alfons García és als 35 anys un dels noms més rellevants del panorama nacional de l’snowboard. Natural de Barcelona i assentat des de fa 20 anys a la Val d’Aran, compta amb importants fites en el seu haver que van des de victòries al FWQ, dos primers llocs a la Pyrenees Firelines i un important llegat en projectes audiovisuals. Des de fa 10 anys està involucrat fermament a treballar amb les noves generacions com a part integrant de Landing Snowboard.

Sobre Landing Snowboard

Landing Snowboard neix el 2004 com un projecte d’ensenyament de surf de neu en plena glacera de les Deux Alpes, i perdura avui tenint com a base l’estació de Baqueira-Beret. De la mà del seu cofundador Javi Guimont, Landing ofereix experiències i sensacions que van més enllà de lliscar sobre una taula, sent el seu core la secció Club de surf de neu perquè nens de 6 a 18 anys puguin entrenar i divertir-se practicant surf de neu.