Gran participació a la segona edició de l’gegant paral·lel de l‘ERA NOCTURNA, organitzada per Atomic i Copos Ski Club, al Stadium de Baqueira Beret.

L’Stadium de Baqueira Beret es va il·luminar amb les millors llums per acollir la segona edició de l’ERA NOCTURNA, la prova de l’gegant paral·lel que sosprendió gratament per la seva proposta la passada temporada i que de nou aquest any va tenir un gran èxit de convocatòria. La prova es va disputar en un Stadium de Baqueira Beret i va estar dirigida per Enric Jiménez, director esportiu de Cops Ski Club, i que va mantenir unes excel·lents condicions per a la disputa de la competició tot i les altes temperatures que hi havia.

[GALERIA D’IMATGES DE LA 2A ERA NOCTURNA]

AMBIENT FAMILIAR I FESTIU

Tal com va passar en la primera edició, la segona edició de l’ERA NOCTURNA va estar protaginizada tant per esquiadors aficionats, que durant un dia van poder gaudir d’aquesta nova i reeixida competició, així com sentir-se competidors de veritat per un dia, com per esquiadors ja habituats a sentir la pressió de l’crono en els seus entrenaments de club i respectives carreres. Recordem que aquesta prova estava oberta a tothom, en què qualsevol esquiador podia prendre part, des dels deu anys a la categoria màster, per aquest motiu l’ambient que es va viure al llarg de tota la jornada va ser marcadament familiar. Famílies senceres i grups d’amics van viure una jornada que difícilment oblidaran. La jornada començava ben d’hora, a les 08.30 hores amb la recollida dels dorsals, per al posterior reconeixement de l’traçat i l’inici de la competició a les 10.00 hores, en l’inici d’una gran jornada d’esquí que va finalitzar cap a les 20.00 hores amb el lliurament de premis i el brindis final, i que va tenir en el freeride Aymar Navarro a una de les grans estrelles convidades. L’esquiador de la Vall d’Aran va fer de obridor de la prova.

REIS DE LA NIT

32 homes i 32 dames, els millors en temps i categories, competirien en el paral·lel per coronar-se com els reis de la nit de la segona edició d’ERA NOCTURNA. El gran nombre de públic assistent va poder gaudir de rondes molt disputades que van ser configurant dues finals. Ben entrada la nit, Pol Rocamora (CEVA) i Jonas Sanchez (FLOCS) disputarien un gran final en homes amb Pol Rocamora com a guanyador d’Era Nocturna 2020. En tercera i quarta posició van quedar Lluc Castellarnau (CAEI) i José Solá (CAEI) En dames, la final seria íntegrament de FLOCS entre Marina Alonso i Nahia Sanchez-Carvajales, imposant-se finalment Nahia en una gran final i com a guanyadora de la segona Edició de l’ERA NOCTURNA. En tercera i quarta posició van quedar Lola Ribé (FLOCS) i Maria Mosterio (CAEI) respectivament, en una altra disputada final de consolació.

TEST DE ATOMIC AMB MÉS DE 30 PARELLS DE ESQUÍS DE 2020-2021
Paral·lelament, al matí Atomic va realitzar un test de material de la propera temporada que va ser molt ben rebut, i en què els esquiadors que ho van desitjar van poder provar algunes de les novetats que la temporada que podran calçar, com els nous esquís Redster S9 i G9 de pista i competició o els nous Vantage All Mountain. Més de 30 parells d’esquís van estar a disposició de tots els esquiadors que els volguessin testar. I, com correspon a una prova especial com l’ERA NOCTURNA, res com un espectacle de llums i focs artificials, amb música en directe a càrrec de DJ resident Yuli, al Pla de Beret per acomiadar aquesta segona edició de l’ERA NOCTURNA, a l’espera d’una tercera convocatòria la temporada que ve.
A l’acabar, Víctor Castellón, Area Sales Manager Iberia d’Atomic, destacava que “la prova ha tornat a ser un èxit. El fet que sigui Open, que estigui oberta a tothom, que puguin participar esquiadors U12 fins de categoria màster, agrada molt. Fins i tot vam tenir molta gent no federada, que volia viure l’experiència de nou o per primera vegada de passar pals, en una competició diferent com un gegant paral·lel, nocturn, i en un escenari de luxe com el Pla de Beret “.

Al que Silvia Monge, responsable de Copos, afegia: “La valoració és molt positiva. Hem evolucionat i tingut noves sorpreses, un nou espectacle de llum amb una molt bona participació i molt de públic, i encara que el circuit té un calendari de carreres molt atapeït hem amb seguit repetir els números de l’any passat “.

Finalment, Ferran Hernández, director de l’esdeveniment, realitzava la següent valoració: “La ERA NOCTURNA té una gran complexitat i seria impossible sense la implicació i la participació de moltes persones. És un esdeveniment en el qual conflueixen l’energia d’organitzadors i participants. Només cal paraules d’agraïment per a tots, gràcies a ells vam convertir la nit de Baqueira Beret en una cosa màgica “.

Classificacions
Dones
1.Nahia Sanchez-Carvajales (FLOCS)
2.Marina Alonso (FLOCS)
3.Lola Ribé (FLOCS)
4.María Mosterio (CAEI)
Homes
1.Pol Rocamora (CEVA)
2.Jonas Sánchez (FLOCS)
3.Lluc Castellarnau (CAEI)
4.José Solà (CAEI)