Una avaria al reductor del telecabina del Tarter (Grandvalira) ha obligat a evacuar catorze persones –algunes eren joves esquiadors tecnificats que estaven entrenant i un gos–. Tots han hagut de ser extrets per aire, amb cordes i fent ràpel. L’operació s’ha dut amb normalitat, tot i el perill de la situació i l’espectacularitat de l’acció, tots els atrapats han pogut sortir de les cabines sense cap mena d’incidència física, tal com informa ‘Altaveu’.

Es van fer posar cordes i les persones ‘pensajes’ van ser evacuades fent ràpel

Un cop es va conèixer l’incident, que es va produir en la posada en marxa d’una jornada d’esqui, es van avisar a la polícia i als bombers, però finalment l’operació de rescat la van dur a terme els mateixos professionals de l’estació d’esquí.

En declaraciones a ‘Andorra Difusió’ dos dels afectats explicaven com havien viscut l’experiència. Enzo Fuentes, un dels esquiadors joves d’Andorra, que explicava com “al principi estava una mica espantat perquè la cabina s’ha mogut molt després de frenar bruscament. Han sigut 30 segons, després ja hem esperat tranquil·lament mentre tgrucàvem als entrenadors”.

Un altre dels esquiadors, Miquel Guiral, afegia com han baixat un a un “fent rappel amb els arnesos amb l’ajuda d’un pister. Ens ha dit que la prioritat érem nosaltres i tot el material s’ha qudat dins la cabina”.