Ski Andorra ha confirmat que les estacions d’esquí obriran progressivament les seves instal·lacions a partir del dissabte 2 de gener. Aquesta obertura serà exclusiva per als residents a Andorra. En funció de l’evolució de la situació arran de la pandèmia de coronavirus, les pistes fixaran la data d’obertura per als turistes. Així, Grandvalira podria obrir al públic de forma generalitzada el 9 de gener, això sempre en funció de les dades epidemiològiques i les restriccions de mobilitat, remarquen. En el cas de Vallnord-Pal Arinsal, el domini esquiable ha informat que no serà fins al 4 de gener quan tornarà a valorar el context. Prendre una decisió ara sobre una eventual obertura a clients estrangers el 9 de gener és massa precipitat, indiquen, tal como explica el diari ‘Bon Dia’.

Seguint les mesures indicades pel ministeri de Salut, les estacions faran un control de l’aforament. Es demanarà als clients que segueixin les mesures de prevenció contra la Covid-19 indicades per cada estació.

Quant als detalls de l’obertura, Grandvalira Resorts ha informat de l’inici de la temporada pel 2 de gener, exclusivament per als residents. Així, dissabte i diumenge, 3 de gener, els esquiadors residents a Andorra podran accedir gratuïtament a les estacions d’esquí de Grandvalira Resorts. A partir de dilluns 4 de gener, hi haurà un preu especial per persona i dia de 20 euros, que es perllongarà fins, com mínim, el 8 de gener. Per esquiar serà necessari tenir Forfet de Temporada Resident o fer la reserva en línia del Forfet Plus+ Resident, un procés que requereix adjuntar documentació acreditativa de la residència.

Per que fa Vallnord-Pal Arinsal, l’estació explica que després de valorar els diferents escenaris possibles ha decidit una obertura esglaonada a partir del 2 de gener. Aquest cap de setmana d’obertura, Vallnord-Pal Arinsal, com la resta de dominis del país, oferirà l’accés gratuït a les instal·lacions per a la pràctica de esquí alpí i esquí de muntanya, a més d’altres disciplines.

A partir del dilluns 4 de gener, podran esquiar tant els clients que tinguin el forfet de temporada com els que comprin el forfet de dia, a un preu reduït de 20 euros, ja que l’accés a pistes amb remuntadors serà parcial, des del Pla de la Caubella fins al Pic del Cubil, que suposa el 70% del total del sector de Pal. L’obertura tindrà un aforament limitat per dia de 2.000 clients en total: 1.500 esquiadors d’alpí i 500 d’esquí de muntanya. Pel que fa a l’accés al pàrquing, aquest també es tancarà un cop arribat a les 2.000 persones a l’estació. L’objectiu és controlar l’aforament i garantir la seguretat i tranquil·litat al domini vers la Covid-19.

L’obertura dels remuntadors de l’estació es farà de forma progressiva. Fins a Reis, l’estació mantindrà l’accés fins al Pic del Cubil de 9 a 17 hores. Aquesta fase suposa l’obertura del telecadira de la Serra II, telecadira de Cubil, cintes del Pla de la Cot i cintes del Planell. A partir del dia 4 de gener, en base a l’evolució de la crisi sanitària, s’estudiarà la possibilitat d’ampliar les pistes i remuntadors disponibles.