Espectacular 12è lloc d’Albert Ortega a la combinada alpina dels Mundials d’esquí de Cortina d’Ampezzo (Itàlia). L’esquiador de l’equip RFEDI, de 22 anys, Albert Ortega era el 30 després de la primera mànega de supergegant però va remuntar 18 places gràcies a l’eslàlom per acabar 12è, a cinc segons i catorze centèsimes d’el temps guanyador marcat per Marc Schwarz (AUT).

És el desè espanyol que entra en el top 12 en uns Mundials. No ho feia ningú de l’equip masculí des de 1980: Paquito Fernández-Ochoa a Lake Placid, en la combinada també on va ser 5è. El català ja va demostrar estar en plena forma al Supergegant mundialista de el passat dia 11 en el qual es va ficar en la 22a posició després d’un descens impecable per la complicada pista Tofana.

L’esportista ha expressat la seva satisfacció després de l’arribada de l’SL destacant que “he estat sòlid en les dues proves, el supergegant la pista estava molt diferent a la del dia 11, amb una neu més agressiva. En l’Eslàlom la neu estava duríssima perquè havien regat la pista a consciència perquè es gelés però he sabut adaptar-me. És un èxit de tot l’equip i de la federació”.

L’esquiador de la Molina és el més versàtil dels seleccionats espanyols per a aquests mundials, dedicant-se tant a la velocitat com a les disciplines tècniques. Ortega és el 117 de l’món d’Eslàlom Gegant en el rànquing de punts FIS. Va acabar una gran temporada, amb una 8a posició a la Copa d’Europa de 2020 a Sella Nevea (Itàlia) en Combinada Alpina. En el gegant inaugural de la Copa del Món de Solden (Àustria) el passat octubre, el català va quedar a només 88 centèsimes d’el tall per disputar la segona mànega.

L’esportista de Rossignol encara no ha acabat la seva participació en aquests mundials ja que també disputarà el Gegant el proper dia 19 de febrer.

Properes participacions espanyoles en els Mundials:

18/02 GS – Núria Pau

19/2 GS – Albert Ortega Fornesa

21/2 SL – Joan de el Camp, Quim Salarich i Alex Puente