L’esquiador del Club Esquí Navarra encara que no ha pogut finalitzar el Supergegant olímpic, ha sortit a donar-ho tot en aquesta última competició del seu debut en els Jocs Olímpics d’Hivern de Pequín 2022. El dia s’ha aixecat assolellat i fred seguint la tònica habitual d’aquest esdeveniment, de manera que les sorpreses de la meteorologia han quedat relegades exclusivament al que és esportiu.

Després del resultat marcat el dia 7 de febrer al Descens, Adur ja és el millor velocista de la història de l’esquí espanyol, ja que va poder oferir el millor de si mateix en aquests Jocs.

La valoració dels meus primers jocs és positiva, al final més enllà del resultat d’ahir (17è al Descens) crec que aquests dies he estat esquiant a gran nivell

Etxezarreta reflexiona sobre els seus jocs i la seva participació al supergegant del 8/02 amb un “em queda un sabor agredolç, perquè avui també volia fer un bon resultat. Tot i que, la valoració dels meus primers jocs és positiva, al final més enllà del resultat d’ahir (17è al Descens) crec que aquests dies he estat esquiant a gran nivell, i m’he estat codejant amb els millors. I al final això és el que m’emporto de tornada a casa”.

L’esquiador de Head sortia en aquesta prova de Supergegant (SG), especialitat que està a mig camí entre el descens i el gegant, amb el dorsal 42. Etxezarreta, ha obert el portell per donar-ho tot. El traçat tenia una zona alta molt ràpida just després un salt gran d’uns 30 metres, per agafar el ritme del pla hi havia una porta clau, aquí Adur ha volgut agafar amplitud, per poder carregar amb velocitat i poder ser net a la plana que venia a continuació, però s’ha obert massa i no ha arribat a la porta següent. Si bé després de la baixada manifestava que no havia entrenat tant SG en estar centrat en descens.

L’or olímpic ha estat per a l’austríac Matthias Mayer que ha marcat el millor crono de 1:19.94. La plata per a l’americà Ryan Cochran-Siegle amb 1:19.98 i el bronze l’ha penjat amb 1:20.36 el noruec Aleksander Aamodt Kilde.

El traçat de SG del Yanquing National Alpine Skiing Center, igual que el descens, s’ha estrenat en aquesta especialitat amb aquests JJOO a causa de l’anul·lació en temporades passades de les proves test de Copa del Món a causa del Covid. P

er al SG, tot i ser la mateixa pista que el descens, el tipus de marcatge i el seu menor desnivell la convertien igualment en novetat per als millors esquiadors del món presents a Xina. Amb la sortida situada a 1.930 m (241 m més baixa que el descens) i la línia de meta a 1.285 m (desnivell de 645 m), la pista Rock (nom del traçat) suma un recorregut de 2.267 m. i el traçador va ser el suís Reto Nydegger marcant 45 portes.

Sobre Adur:

El velocista navarrès de 26 anys, de l’Esquí Club Navarra -ESQNV i de la Federació Navarra d’Esports d’Hivern (NKNF) ha tingut un inici d’any 2022 històric amb aquesta ja històrica 17 lloc en el descens dels Jocs de Beijing. Però a més, va ser plata al Descens de Copa d’Europa de Tarvisio, Itàlia. Sent el primer espanyol des de començaments de segle a pujar al podi en una prova de velocitat (DH) al circuit continental de la Copa d’Europa amb la 2a plaça. D’altra banda, ha estat Top 10 als descensos de Santa Caterina, Tarvisio i Saalbach, també al circuit de Copa d’Europa. Aquests són els primers Jocs Olímpics per al velocista navarrès. Amb certa experiència en grans cites esportives després de participar el 2021 als Campionats del Món de Cortina a la prova DH.