Si les expectatives meteorològiques es compleixen, es preveu que Porté-Puymorens (Pirineus Orientals) inauguri la temporada blanca al Pirineu francès el pròxim 25 de novembre. La seguiran les estacions de neu de Saint-Lary i Val d’Azun (Alts Pirineus); i, Font-Romeu Pyrénées 2000 i Les Angles (Pirineus Orientals), que penjaran el cartell d’obert l’1 de desembre. La majoria de les estacions dels Pirineus francesos estaran a punt un dia després, el 2 de desembre avançant-se, així, al pont de la Puríssima. Les 38 estacions dels Pirineus francesos obriran aquest Nadal. La temporada de neu es preveu que sigui més llarga a l’estació de Cauterets que allargarà l’hivern fins al 21 d’abril

Si bé es tracta de dates provisionals segons previsions meteorològiques, la majoria de les estacions de neu del Pirineu francès té previst avançar-se al pont de la Puríssima i inaugurar el dissabte 2 de desembre. La majoria preveu que la temporada de neu s’allargui fins a la primera o la segona setmana d’abril del 2024.

Pirineus Orientals: a partir del 25 de novembre
L’estació alpina de Porté-Puymorens serà la primera dels Pirineus francesos en la qual es podrà esquiar aquesta temporada. Si les previsions no fallen, serà el 25 de novembre. Font-Romeu Pyrénées 2000 i Les Angles obriran l’1 de desembre i l’endemà, el 3 de desembre ho farà Cambre d’Aze. Per la seva part, Formiguères i l’Station Nordique du Capcir obriran les pistes els dies 22 i 23 de desembre, respectivament.

Pirineus Atlàntics: a partir del 2 de desembre
Issarbe, La Pierre Saint-Martin i Le Somport seran les primeres estacions de neu dels Pirineus Atlàntics a obrir les seves pistes el pròxim 2 de desembre. Gourette ho farà el 6 de desembre pel pont de la Puríssima; mentre que Artouste i Iraty iniciaran la temporada per Nadal, el 23 de desembre.

Alts Pirineus: a partir de l’1 de desembre
Les estacions de Saint-Lary i Val d’Azun seran les primeres a estrenar la temporada blanca a la regió francesa d’Alts Pirineus el pròxim 1 de desembre. Un dia més tard, el 2 de desembre penjaran el cartell d’obert les estacions veïnes de Cauterets, Grand Tourmalet, Pic du Midi, Luz-Ardiden, Nistos, Piau-Engaly, Pont d’Espagne i Peyragudes. A partir del 23 de desembre també es podrà esquiar a Gavarnie-Gèdre, Hautacam i Val Louron.

Alta Garona: A partir del 2 de desembre
El 2 de desembre serà el primer dia de la temporada d’hivern per a les estacions de Le Mourtis, Luchon-Superbagnères i Peyragudes. El 23 de desembre serà el torn de l’estació de Bourg d’Oueil que obrirà fins al 7 de gener i reobrirà de l’11 de febrer al 10 de març de 2024.

Ariège: A partir del 2 de desembre

Ax-3-Domaines serà la primera estació de l’Ariège en la qual es podrà esquiar aquesta temporada, a partir del 2 de desembre. L’estació de Beille estarà disponible per als amants de la neu i la muntanya, a partir del 7 de desembre; i, uns dies més tard, el 16 i 17 de desembre tindrà lloc la preobertura de Mont d’Olmes que reobrirà les seves pistes el 23 de desembre, el mateix dia en què es posaran en marxa els remuntis d’Ascou Pailheres, Chioula, Guzet, Goulier-Neige y Mijanés-Donezan.

Aude: A partir del 16 de desembre

I a Camurac, l’única estació de neu de la regió de l’Aude, la temporada iniciarà el 16 de desembre.

Sobre els Pirineus Francesos
Patrimoni Mundial de la Unesco, els Pirineus Francesos constitueixen el destí hivernal en majúscules. Les seves 45.707 hectàrees de superfície alberguen cims tan emblemàtics com ara Pic du Midi, Midi d’Ossai o Grand Tourmalet; el circ glacial de Gavarnie; i més de 1.000 emblemàtiques pistes de neu i 15 centres termals i spas amb aigües que brollen a més de 30º C en ple hivern. Aquest fet converteix als Pirineus francesos en el destí de l’Ski & Spa. www.lespyrenees.net