El proper curs 2020-2021 hi haurà a Catalunya 5 instituts de nova creació –un d’ells específic de formació professional- i 29 nous instituts escola. El curs 2020-2021 hi haurà nous instituts arreu del territori per donar resposta a l’increment de població escolar a l’etapa de secundària. Un increment d’instituts ja sigui amb centres de nova creació, a partir del desglossament de centres o amb nous instituts escola.

Nou centre específic d’FP al Pallars

En formació professional, el proper curs escolar hi haurà a Catalunya 3 centres que es desglossaran dels instituts on formaven part i ara seran específics d’ensenyaments d’FP, un dels quals als serveis territorials de Lleida: l’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars (La Pobla de Segur i La Torre de Cabdella). Els altres dos són l’Institut de l’Esport de Barcelona, i l’Institut d’Estudis Professionals Aqüícoles i Ambientals de Catalunya (Sant Carles de la Ràpita).

L’Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars se segrega així de l’Institut La Pobla (la Pobla de Segur) i passa a ser un centre propi. Centrarà la seva oferta formativa en els cicles esportius de les següents modalitats: esports de muntanya i escalada, esports d’hivern, busseig, espeleologia, piragüisme i salvament i socorrisme.

Pel que fa als instituts de nova creació – és a dir, que el curs passat no existien- el curs que ve n’hi haurà 5 de nous a nivell de Catalunya: l’Institut Professional de Turisme Eqüestre del Maresme (Santa Susanna), l’Institut Vilafranca 2 (Vilafranca del Penedès), l’Institut Vapor del Fil (Barcelona), l’Institut Nou Palafrugell (Palafrugell), i l’Institut de Peralada (Peralada). També es crea, fruit d’una fusió entre dues escoles, un nou centre d’educació infantil i primària, l’Escola Voltregà.