En el marc del Dia Internacional de les Dones 8M, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya ha presentat aquest dilluns la segona edició del WESE (Women Executive Sports Education), el primer postgrau de lideratge esportiu femení de l’estat.

La presentació del postgrau, impulsat per la UFEC en col·laboració amb l’Euncet, ha comptat amb la participació Gerard Esteva, president de la UFEC; Joana Ortega, presidenta de l’AMC; Mònica Utrera, directora del postgrau; Isabel Pérez, secretària general de la UFEC; i les dones presidentes de les diferents federacions esportives catalanes.

Isabel Pérez ha obert la roda de premsa destacant la bona rebuda de la primera edició, i com aquesta “experiència WESE ha vingut per quedar-se”, a més d’emfasitzar la capacitat d’empoderament aconseguida gràcies a la creació de xarxes de poder entre les participants.

Col·laboració amb l’ACM -Associació Catalana de Municipis-, novetat d’aquesta edició

Una de les grans novetats d’aquesta segona edició ha estat el conveni de col·laboració al qual s’ha arribat amb l’Associació Catalana de Municipis. En aquest sentit, la seva presidenta Joana Ortega ha explicat que “la formació és una eina de millora i transformació contínua, especialment en el servei públic de proximitat dels Ajuntaments. Amb aquest acord amb la UFEC hi volem sumar, a més, l’empoderament femení en l’àmbit esportiu”. Pròximament, es donaran més detalls d’aquesta unió.

Posteriorment, la directora del postgrau, Mònica Utrera, ha volgut destacar que l’objectiu d’aquesta formació, a la que poden accedir 10 dones directives, és “crear un empoderament 360o, enfortir les competències directives i aconseguir un coneixement per trencar el sostre de vidre”.

Finalment, ha tancat l’acte Gerard Esteva, president de la UFEC, que ha insistit en el fet que “encara hi ha molt camí per recórrer, tant en l’àmbit esportiu i federatiu com social. No obstant això, gràcies a iniciatives com el WESE i petites accions diàries, la igualtat està cada cop més a prop”.

TV3 i la seva direcció d’esports, premi Igualtat en l’Esport 2022
D’altra banda, la UFEC ha fet entrega també del premi Igualtat en l’Esport 2022, que ha distingit TV3 i la seva direcció d’esports per la seva aposta en la promoció de l’esport femení.

Un guardó que ha estat recollit pel president de la Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis i el cap d’Esports de TV3, Dani Barcon. “Com a televisió pública, no ens podem fixar només en les audiències, sinó també pensar en el component social que té la programació”, ha remarcat Sanchis. “Durant molts anys, l’esport femení ha estat un peix que es mossegava la cua: no

l’emetíem perquè argumentàvem que no tenia bons resultats d’audiència, i l’invisibilitzàvem. Amb una aposta ferma, hem demostrat que sí genera interès”, ha sentenciat.

El president de la UFEC, Gerard Esteva, qui ha clos l’acte, ha volgut agrair no només l’aposta de TV3 per l’esport femení, sinó també d’Esport3 per la seva aposta pels esports minoritaris. “Aquestes decisions en una televisió pública faciliten la construcció d’una societat més igualitària i feminista”, ha conclòs. Esteva ha destacat l’esforç de la televisió pública catalana per la visualització de l’esport femení, “allò que no es veu no existeix.”