El Govern d’Aragó ha impulsat el Pla Remunta per pal·liar els efectes adversos provocats en l’ocupació per la crisi sanitària i econòmica generada per la Covid-19 en els municipis de les comarques de la Jacetània, Alt Gállego, Sobrarbe, La Ribagorça i Gúdar- Javalambre, tal com informa ‘Aragon Digital’.

De forma inicial es destinaran 2,5 milions d’euros per a aquestes cinc comarques els principals ingressos són arran de la neu i que aquest any no han pogut obrir les seves fronteres a l’turisme d’hivern per la Covid-19. Seran subvencionables aquelles contractacions que s’iniciïn entre l’1 de febrer i el 31 de març de 2021 i que estenguin la seva durada fins al 30 de juny com a data límit.

El president de el Govern d’Aragó, Javier Lambán, ha qualificat aquesta mesura de “extraordinària perquè la situació sanitària que estem vivint també és extraordinària”. A més, també està previst que hi hagi un altre tipus d’ajudes per a altres sectors afectats per la pandèmia, però des del Govern han interpretat a l’turisme d’hivern com un dels més perjudicats en aquests últims mesos.

Els requisits que es demanen

Tota aquella persona que vulgui optar a aquesta subvenció ha d’estar inscrita com a demandant d’ocupació en el Inaem durant, al menys, quinze dies naturals immediatament anteriors a la data de la seva contractació. També han de figurar en l’algun municipi dels inclosos en aquesta Pla Remunta i, finalment, haver finalitzat dins dels dotze mesos anteriors a la formació de l’contracte una relació laboral per compte d’altri en una empresa que pertanyi a algun dels sectors d’activitat econòmica incloses en l’ordre, o també haver cessat en la seva activitat com a treballador autònom.

Podeu llegir la notícia completa en aquest enllaç