Tot i estar tot organitzat i autoritzat, divendres a la nit el Departament d’Educació va prohibir que els alumnes de les escoles del Pirineu puguin fer la setmana blanca a les estacions d’esquí. Ara, les escoles del Pirineu reclamen poder fer la setmana blanca a les estacions d’esquí, i de moment el programa Esport Blanc Escolar a les comarques del Pirineu es queda sense data d’inici.

Una negativa que al Pirineu s’ho han pres com “nou jgrro d’aigua freda”, tal com es deia al Telenotícies Comarques d’aquest dilluns 18 de gener. Recordaven que al “Pirineu insisteixen des de fa setmanes que el confinament havia de ser comarcal i no municipal, i aquest és un nou exemple”, deia Rosa Talamàs des de Masella per a TV3.

La rao d’aquesta demana és que les escoles, els centres educatius, no estan al mateix municipi que les escoles d’esquí i per aquesta raó els alumnes no es poden desplaçar als centres hivernals.

La queixa és sobretot `el canvi de postura d’última hora, ja que “divendres al vespre el departament d’Educació va enviar un mail prohibint que sortissin les escoles dels seus municipis, el que afecta a les escoles d’esquí, a les empreses de monitors, al lloguer d’esquís, a les empreses d’autocar…”.