Diversos representats d’ajuntaments i consells comarcals del Pirineu s’han tornat a reunir de forma telemàtica per plantejar les demandes que volen traslladar a la Generalitat. Una d’elles és la d’estudiar la creació d’un tipus de “corredor blanc” per permetre l’accés a les estacions d’esquí. Recordem que ara només ho poden fer els veïns i veïnes de la comarca on hi ha les pistes, tal com publica www.pirineustv.cat

Per altra banda, el món local pirinenc coincideixen en la necessitat que els sectors afectats per les restriccions de mobilitat derivades de l’evolució de la pandèmia tinguin accés a més ajuts i indemnitzacions. També s’ha plantejat que el comerç no essencial pugui tornar a obrir en cap de setmana, així com també que s’estableixi una franja de vespre per permetre al sector de la restauració poder servir sopars.

Han volgut focalitzar la seva demanda, de forma especial, en les botigues de venda i lloguer de material d’esquí i esports d’hivern en general

Pel que fa a l’hostaleria, els ajuntaments i consells comarcals que han participat a la reunió creuen que inicialment es podria establir en cap de setmana. I pel que fa a la reobertura del sector comercial, han destacat que els establiments d’aquest tipus que hi ha al Pirineu són limitats i que, per tant, la seva activitat no genera “els problemes de massificació de les zones urbanes i els grans centres comercials”.

En aquest sentit, han volgut focalitzar la seva demanda, de forma especial, en les botigues de venda i lloguer de material d’esquí i esports d’hivern en general.