El Port del Rat ha estat l’escenari de la prova de Freeride Junior Tour que s’ha celebrat aquest dissabte a Ordino Arcalís. Els esquiadors i snowboarders més joves han demostrat la seva vàlua en una competició on han sabut aprofitar jugant amb les possibilitats que sempre dóna la versatilitat de la zona. Salts, trucs i línies perfectament executades han servit perquè tant els riders elit com l’organització hagin lloat la qualitat dels més joves, sobretot en les primeres posicions. Depenent de l’edat dels riders, s’han pogut veure dues baixades: els riders més gran (U18) han fet una baixada de 350 m i per als U16 i U14 el descens era de 200 m, a la mateixa zona.

L’alt nivell demostrat confirma que la pràctica del freeride està més en auge que mai i que cada cop més es professionalitza de manera important. Tant des de l’estació d’Ordino Arcalís com des de l’organització de Freeride World Tour han fet un balanç molt satisfactori de la prova. Ara per ara les mirades estan posades en la prova elit que tindrà lloc els pròxims dies.

[GALERIA DE FOTOS AMB LES MILLORS IMATGES]

La jornada s’ha desenvolupat amb normalitat, amb sol i bones temperatures i no hi ha hagut cap incidència destacable. Pel que fa a l’estat de la neu, el vessant ha presentat unes condicions de neu primavera que ha permès als riders provar línies, improvisar i oferir espectacle.

CLASSIFICACIONS 

ESQUÍ HOME U18

1.- Max Palm SWE

2.- Edgar Cheylus FRA

3.- Sacha Pirard FRA

ESQUÍ DONA U 18

1.- Astrid Cheylus FRA

2.- Anne Charlotte Eniscourt FRA

3.- Clemence Philippart FRA

ESQUÍ HOME U16

1.- Clement Bontemps FR

2.- Alex Dedieu ESP

3.- Guillem Capel ESP

Andorrans: Max Sacristán (5è) Pau Rafel (6è) i Àlex Mortés (11è)

ESQUÍ HOME U14

1.- Hugo Solorzano ESP

2.- Hugo Robles ESP

3.- Eric Garcia ESP

ESQUÍ DONA U14

 1.- Laia Gurrea de los Santos ESP

2.- Alejandra Esteban ESP

3.- Maria Echevarria ESP

SNOWBOARD HOME

1.- Lukas Rodriguez ESP

2.- Maxime Bailly-Salin FR

3.- Charlie O’shea GBR

SNOWBOARD DONA

1.- Maria Olomi ESP

2.- Leire Perez ESP

3.- Lou Sancort FR