El Lou Bac Mountain contempla des de dalt l’estació poble dels Pirineus Orientals; aquesta que tan bé conserva el seu caràcter natural i autèntic, les pistes d’esquí emblemàtiques entre boscs de pi negre, els espais verges, el somriure dels seus habitants i els productes de granja; aquesta que respon a les exigències d’una estació d’esquí moderna, amb instal·lacions predecessores com ara el pioner centre termal Angléo, i amb una diversificada oferta de turisme sostenible.

El Lou Bac Mountain és una de les atraccions més espectaculars en l’àmbit mundial, amb trams de desnivells entre el 40% i el 50% que garanteixen grans sensacions tant als amants de la natura com de les emocions fortes. Les Angles segueix així l’exemple d’Àustria (Mieders), Canadà (Cypress Mountain Coaster), Andorra (Tobotronc), Itàlia (Funbob) i Suïssa (Glacier 3000), amb la posada en marxa d’aquest tobogan alpí, totalment adaptat a l’entorn natural per gaudir de la natura en estat pur (corbes, salts i rectes incloses).

El tobogan de muntanya ha estat fabricat íntegrament a Àustria i està fixat en una construcció monoraïl

El tobogan de muntanya ha estat fabricat íntegrament a Àustria i està fixat en una construcció monoraïl; que té una estació de sortida (ubicada entre el telecabina de Les Pélerins i el restaurant Le Chalet, en el Plateau de Bigorre) i una altra d’arribada (al final del telefèric). Compta amb 44 trineus de darrera generació, construïts amb carenat de plàstic reforçat i seients ergonòmics, amb capacitat per a 144 passatgers per hora.

El tobogan alpí circula sobre raïls situats a 1 metre del terra i funciona per gravetat. El millor és que cada passatger pot ajustar de manera manual la velocitat, segons ho desitgi, sense possibilitat de sortir del circuit. El circuit discorre íntegrament entre boscos i prats d’alta muntanya entre els 2.100 i els 1.620 metres; i, compta amb punts panoràmics que permeten gaudir de paisatges excepcionals sobre l’estació poble i l’altiplà del Capcir, a més de 1.500 metres d’altitud.

L’única estació poble

Les Angles és l’única estació poble dels Pirineus  francesos en la que les pistes arriben fins al nucli antic, en la que pots sortir de casa amb esquís, jugar a rugbi a la neu o arribar en tren. Les Angles és un dels dominis de neu més bonics i extensos dels Pirineus Orientals, situat a 800 metres de desnivell i cims que culminen a 2.400 metres d’altitud. Les seves 45 pistes multicolors (14 verdes, 9 blaves, 14 vermelles i 8 negres) alternen aquesta combinació perfecta de boscs i espais verges amplis.

Aquelles altres sensacions

Sensacions molt diferents a les del Lou Bac Mountain són les que te ofereixen el Parc Animalier o Angléo (res a veure), amb les que Les Angles completa la seva excel·lent oferta quatre estacions. En el Parc Animalier pots descobrir la fauna pirenaica, amb espècies tan autòctones com ara l’os del Pirineu, a més de bisons, cérvols, gams, linxs, guineus, teixons o llops europeus. Aquí, viuen en se­mi llibertat, en un espai natural de 37 hectàrees envoltades de boscs de pins. El Parc disposa de dos recorreguts de  1.500 i 3.500 metres, a 1.800 metres d’altitud. INFO: +33 04 68 04 17 20.

I, si tanques els ulls i olores sàndal, mel o mango, les sensacions són unes altres… Estem a l’Angléo, el centre termal pioner ubicat al cor de l’estació poble. Ubicat a l’antic edifici Espace Bleu Neige, és el lloc ideal on relaxar-se a les aigües termals després d’experimentar les emocions fortes que propina el Lou Bac Mountain o després d’una jornada d’es­quí a les pistes de Les Angles. Gaudeix de l’spa, dels massatges i tractaments de bellesa aeròbics, i dels viatges sensorials que et procuren els massatges amb sàndal, mel i mango.

INFO: www.lesangles.com

 

Arribar en tren
A cinc hores i onze minuts en tren des de Madrid; a menys de quatre si vens des de Zaragoza; i, a dues hores des de Barcelona. A l’estació poble dels Pirineus s’hi pot arribar en tren. Doncs, Renfe – SNCF en Cooperación connecta el centre de Madrid amb Perpinyà i, una vegada allà, un autobús t’apropa al poble estació per només 1 €. INFO del tren: www.renfe-sncf.com. INFO del bus de Perpinyà a Les Angles: +33 04 68 80 80 80. 30, rue Pierre Bretonneau (Porte d’Espagne) CS 50546 – 66005 Perpignan. www.ledepartement66.fr/252-les-bus-departementaux.htm

 

INFO: +33 04 68 04 32 76 I contact@les-angles.com I www.lesangles.com