Un total de 19 països (Andorra, Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovàquia, Eslovènia, Estats Units, Espanya, França, Grècia, Itàlia, Noruega, Polònia, Portugal, República Txeca, Romania, Rússia, Suïssa i Suècia) es donaran cita a partir d’aquest dimarts a l‘estació ribagorçana de Boí Taüll, en una nova edició dels ISMF European Championships Skimo Boí Taüll 2022.

Un total de 250 persones formen el total de les delegacions, entre esportistes i staff que el formen entrenadors, fisioterapèutes, metges, skimans… El programa de la competició el formen quatre proves, (Sprint, el dia 9 de febrer; Vertical, el dia 10 de febrer; Individual, el 12 de febrer i els Relleus, el dia 13 de febrer).

L’estació de Boí Taüll ha preparat les seves instal·lacions per rebre el certamen europeu d’esquí de muntanya, amb l’experiència de temporades anteriors on ja van organitzar des de Copes d’Espanya de la especialitat fins a Campionats d’Espanya.

La celebració dels Campionats d’Europa d’esquí de muntanya a Boí Taüll és una fita històrica per la Vall de Boí i per el Pirineu Català

Organitzada per Boí Taüll i amb el suport de la FEDME i la FEEC, del 8 al 13 de febrer es podrà veure la competició més important del continent, pel que fa a l’esquí de muntanya.

Prova Sprint, el debut de la competició

El Pla de les Vaques acollirà la prova més espectacular del programa: l’sprint. Tal com el seu nom indica, és una cursa molt ràpida. L’esportista ha de completar la totalitat del recorregut en el menor temps possible (aproximadament tres minuts).

La primera ronda és una qualificació individual amb sortida cada vint segons, els esportistes més ràpids passen rondes eliminatòries fins a la final.

L’Organització ha dissenyat un recorregut que tingui una bona visibilitat, pel públic assistent.

Aquesta prova la disputaran les categories sènior masc, sènior fem, U23 masc, U23 fem, U20 masc, U20 fem, U18 masc i U18 fem.

Voluntaris

En tot esdeveniment de caràcter internacional, una tasca rellevant de suport és la que desenvolupen els voluntaris. En aquest sentit, els ISMF European Championships – Skimo Boí Taüll 2022 comptaran amb un total de 110 voluntaris que desplegaran diferents tasques de suport al LOC.

L’exterior de l’Església Romànica de Sant Climent de Taüll ha acollit l’acte institucional d’inauguració dels campionats amb els parlaments del director d’FGC Turisme, Antoni Sanmartí; el president de la FEEC, Jordi Merino; l’alcaldessa de Boí, Sònia Bruguera; el president de la FEDME, Alberto Ayora i el vicepresident esportiu de l’ISMF, Pierre Dupont. L’acte d’inauguració ha volgut acostar el territori a tots els assistents amb la projecció d’un vídeo de la Vall de Boí amb imatges de les diferents activitats que es desenvolupen a l’estiu i a l’hivern, tot posant de manifest el protagonisme dels destacats actius de patrimoni cultural i entorn natural que es troben en aquesta vall de l’Alta Ribagorça. Els abanderats han estat acompanyats per fallaires, protagonistes indispensables d’una de les tradicions culturals més arrelades a la Vall de Boí. La inauguració ha finalitzat amb un castell de focs d’artifici que ha tancat la cerimònia.

En els parlaments, Antoni Sanmartí, director d’FGC Turisme, ha afirmat que “la celebració dels Campionats d’Europa d’esquí de muntanya a Boí Taüll és una fita històrica per la Vall de Boí i per el Pirineu Català. Un dels eixos estratègics en la gestió d’estacions de muntanya de Ferrocarrils és la promoció de l’esport i la vida saludable i avui estem aquí fent precisament això, en col·laboració amb tota la resta d’actors que han fet possible aquesta aventura”. Sanmartí ha afegit que “amb la celebració d’aquests Campionats a l’Alta Ribagorça, Ferrocarrils evidencia les actuacions que fa durant tot l’any per al desenvolupament territorial”