L’Associació Turística d´Estacions d´Esquí i Muntanya (ATUDEM) arrenca la temporada 2021-2022 amb gran optimisme, després de les últimes nevades la vigília del pont de la Puríssima. Les favorables condicions meteorològiques han permès que algunes estacions avancessin la seva obertura, mentre que la resta ho farà aquest cap de setmana, coincidint amb el pont de la Constitució.

El 80% de les estacions d´esquí i muntanya que formen part d’ATUDEM estaran obertes aquest pont de desembre, tant per a la pràctica d’esports d´hivern com per a ús turístic. L’hivern s’ha avançat aquest any, amb les irrupcions d’aire polar dels darrers dies, pluges i nevades, sobretot a la meitat nord de la península. El resultat ha estat grans gruixuts de neu la majoria de les estacions ATUDEM. La previsió per al pont és de neu fins a la bandera i el fred sostingut, segons AEMET.

Estacions obertes

Per sistemes, totes les estacions del Sistema Pirinenc estaran obertes: Astún, Candanchú, Cerler, Formigal-Panticosa, Valdelinares, Planes de l’Hospital, Baqueira/Beret, Espot, Port Ainé, Tavascà, La Molina, Masella, Vall de Núria, Vallter 2000 , Boí Taüll i Lles.

Al Sistema Penibètic estarà en funcionament Sierra Nevada, mentre que el Sistema Cantàbric estarà actiu amb més del 70% de les estacions obertes: Alt Campoo, Valgrande Pajares, Fuentes de Invierno, San Isidro i Leitariegos.

Així mateix, més del 80% de les estacions del Sistema Central obriran les seves instal·lacions (Puerto de Navacerrada, La Pinilla, Serra de Béjar i Madrid SnowZone).

Finalment, les dues estacions del Sistema Ibèric estaran en funcionament (Valdezcaray i Javalambre).

Compromís amb la qualitat de les instal·lacions

Per a aquesta temporada, les estacions d’ATUDEM han invertit 38,2 milions d’euros, la dada més alta dels darrers anys, segons l’informe publicat recentment

Aquesta xifra constata, una vegada més, el compromís de les estacions espanyoles amb la qualitat de les instal·lacions i el respecte al medi ambient, malgrat el complicat context econòmic provocat per la pandèmia. La inversió ha estat especialment cridanera a la partida destinada a les pistes, que aquesta temporada ha pujat a 13,98 milions d’euros, una de les dades més altes per a aquest concepte de la darrera dècada. “Les estacions espanyoles són aquesta temporada millors del que eren fa un any”, tal com ha afirmat Jesús Ibáñez, president d’ATUDEM. Amb tot això, des d’ATUDEM es destaquen les bones expectatives per a aquesta nova temporada 2021-2022, que presenta xifres de rècord quant a inversions.