Els esquiadors de l’equip RFEDI-Spainsnow Juan del Campo i Quim Salarich han aconseguit tres metalls a les proves d’eslàlom (SL) disputades des dels dies 14 i 15 de setembre a Cerro Castor (Argentina) valedores per a la Copa de Sud-amèrica FIS d’esquí alpí .

L’equip masculí d’esquí alpí de la Reial Federació Espanyola d’Hivern es troba a l’estació d’esquí de Cerro Castor, a Ushuaia, Argentina, entrenant-se des de finals d’agost en condicions d’hivern. Del 12 al 15 de setembre es van disputar diverses proves del circuit continental sud-americà (SAC) amb dos Gegants, i dos Slaloms.

+ GALERIA D’IMATGES DELS OR I BRONZE DE SALARICH I DEL CAMPO A USHUAIA

Als esdeveniments d’habilitat van destacar Juan del Campo, or el 14 i bronze el 15, i Quim Salarich, or el dia 15. Juan del Campo va aconseguir la victòria a l’Eslàlom de dimecres 14, imposant-se a tots els seus difícils rivals per gairebé un segon. Del camp va aconseguir un temps total després de les dues mànegues de 1.45.01, mentre que l’Andorrà, Axel Esteve, va ser segon a +0.89 amb un temps total de 1.45.90. Amb aquesta gran carrera, Juan aconsegueix la seva millor marca personal, amb 17.23 punts d’eslàlom; el que us farà millorar el vostre rànquing mundial actual. Juan també va destacar en les dues competicions de Gegant, dies 12 i 13 de setembre, on va obtenir una 6a i una 11a posició. Això demostra el seu gran estat de forma i la seva gran adaptació al nou material d’Atomic.

No veníem buscant resultats concrets i sí poder ficar-nos en tensió de carrera en aquestes condicions òptimes

A la primera jornada de gegant, Aingeru Garay va trepitjar els talons a Juan aconseguint una 12a posició, on es va quedar a res de marcar punts personals, i Albert Ortega just darrere va aconseguir 14a plaça. Dimarts 13, Albert Ortega va ser el que va trepitjar els talons a Del Campo amb una 7a plaça, mentre que Aingeru va ser 9è. Tots dins del mateix segon, demostra com és de competitiu l’equip, on s’empenyen per millorar i aconseguir el millor crono, tots amb el mateix objectiu. Mentre que l’històric Quim Salarich, es va guardar tota la seva energia per només competir als eslàloms de dimecres 14 i dijous 15. On va aconseguir l’esperada victòria el dia 15, quan es va imposar a tots els seus rivals, i va compartir podi amb el seu company d’equip Juan del Camp.

Quim va aconseguir el primer lloc, amb un temps de 1:46.35, imposant-se al segon que va ser el corredor de Copa del Món francès Thibault Favrot amb un temps total d’1:46.48, tan sols a +0.13 de l’increïble Salarich. Juan va ser tercer amb un temps de 1:46.50, on cal recalcar la seva boníssima primera mànega en què va ser primer.

Angel Calero, director tècnic d’alpí RFEDI, va recalcar que “en aquestes proves hem buscat competir en les condicions ideals que hi ha aquí a Ushuaia ja habituals als entrenaments però he de ser clar que no veníem buscant resultats concrets i sí poder ficar-nos en tensió de carrera en aquestes condicions òptimes. Juan ha millorat punts, a Quim ho hem vist el dia 15 amb la confiança de la que ja va fer gala l’any passat i Albert i Aingeru porten menys dies de neu i han fet molt bones mànigues”.